kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

POZITIVNA PRIČA IZ BIZNIS INKUBATORA ZENICA – GREEN PACK: „ŽELIMO POSTATI LIDER U PROIZVODNJI KARTONSKE AMBALAŽE!“

Danas je odličan dan u kojem ćemo vam predstaviti još jednu pozitivnu priču iz Biznis inkubatora Zenica. Agencija ZEDA je ponosna što ima priliku da javnosti prezentuje svoje korisnike koji svakodnevno pokazuju poduzetnički duh, jasne ciljeve i vidan napredak.

Ako do sada niste čuli za Biznis inkubator Zenica, važno je da znate da su aktivnosti na njegovoj uspostavi počele 2004. godine, da je prve stanare dobio 2005., da je njegov vlasnik i osnivač Grad Zenica, upravitelj Agencija ZEDA, da u ovom trenutku u Inkubatoru posluju 42 preduzeća, a da je za 16 godina postojanja Inkubatora, više od 150 preduzeća prošlo proces inkubiranja.

Zašto se poduzetnici početnici odlučuju na poslovanje u Inkubatoru? Razlog tome je jednostavan, svaki početak je težak i koraci (poslovni) su nestabilni pa da bi svoje korake učvrstili, Inkubator nudi nekoliko značajnih olakšica, od subvencionirane cijene stanarine, savjetodavne pomoći, odlične lokacije i umrežavanja sa drugim stanarima Inkubatora ali i partnerstava sa preduzećima u Poslovnoj zoni, preko informacija o prilikama za poticaje, apliciranju na grant sredstva koja su namijenjena upravo razvoju onih koji su tek počeli, prezentacija i edukacija o različitim aktuelnim temama značajnim za poslovanje pa do pomoći za apliciranja na pomenuta sredstva, samo su neke od prednosti onih koji nisu sami nego koji su dio tima Biznis inkubatora Zenica.

Dio Inkubator tima je i Green pack d.o.o. Zenica, preduzeće koje se proizvodi kartonsku ambalažu, a na čijem je čelu Amelina Tufekčić (42).

Green pack d.o.o. Zenica proizvodi kartonsku ambalažu od troslojnog i petoslojnog kartona. Izrađuju kutije različitih dimenzija, od trasportnih kutija preko jumbo kutija za namještaj pa do onih malih dimenzija za vijčanu robu.

-„Naša prednost je što smo inovacija u ovom gradu.  Slušamo zahtjeve kupaca i svaki dan smo u nečemu bolji. Istražili smo našu konkurenciju pa smo njihove nedostake učinili našim prednostima što ne znači da i mi ne moramo raditi na poboljšanju svaki dan jer posao je takav da uvijek može bolje“ – rekla je Amelina, nastavnik predškolskog odgoja po struci, sa radnim iskustvom u struci ali i na različitim pozicijama u realnom sektoru, koja je odlučila osnovati preduzeće i prve poslovne korake napraviti u Biznis inkubatoru Zenica iz nekoliko razloga:

-„Niska cijena korištenja poslovnih prostora je od velikog značaja. Uposlenici Agencije ZEDA su nam podrška za svaku novonastalu situaciju za koju mi ne znamo rješenje, a jako je važna i blizina drugih privrednika koji nam mogu postati kupci (neki već jesu), saradnja, kontakti, umrežavanje, blizina gradu…“ – rekla je Amelina i najavila uvođenje 100 % ekološki prihvatljive ambalaže.

-„ Moja težnja je da ovo preduzeće uspije i da naša ambalaža bude prepoznatljiva po kvaliteti. Proizvodnja 100 % ekološki prihvatljive ambalaža je naš strateški cilj. Naš grad nema ni jedno preduzeće koje proizvodi kartonsku ambalažu pa sam ponosana na ovu inovaciju koju smo donijeli u naš grad. Nadam se da ćemo uspjeti i da ćemo nakon završenog procesa inkubiranja biti dovoljno razvijeni da imamo svoju vlastitu halu, te da ćemo biti prepoznatljivi i lider u proizvodni kartonske ambalaže“ – napomenula je Amelina čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici Green pack d.o.o.  ili u Poslovnoj zoni Zenica 1,  na adresi Zmaja od Bosne bb, u Biznis inkubatoru Zenica.

Bila je ovo još jedna pozitivna priča iz Biznis inkubatora Zenica, a već sljedeće sedmice predstavićemo vam jednu novu, drugačiju priču o poslovnim počecima jednog od stanara Biznis inkubatora Zenica.

 

Back To Top
X