kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Postanite stipendista na državnom institutu u Njemačkoj

Raspisan je konkurs za prijave za stipendije za osnovne i master studije na svim državnim obrazovnim institutima u Njemačkoj. Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. Stipendija za osnovne studije iznosi 750 eura, a za master studije 850 eura.

 

OBLAST:

Svi predmeti

 

OPIS

Svake godine dostupan je stipendijski program Fondacije Friedrich Ebert za međunarodne studente koji žele diplomu osnovnih ili master studija na nekoj njemačkoj instituciji. Svake godine dostupno je 40 stipendija. Stipendija za osnovne studije iznosi 750 eura, a za master studije 850 eura, a tu su i drugi benefiti. Kandidati dolaze iz Afrike, Azije, Latinske Amerike i Evrope. Studenti zainteresovani za bilo koju oblast mogu da se prijave ako to zaslužuju odličnim akademskim uspjehom, ako žele da studiraju u Njemačkoj, ako su posvećeni vrijednostima demokratije društva i žive u skladu sa njima. Stipendije se dodjeljuju studentima sa odličnim rezultatima i uključuju sveobuhvatan seminarski program da bi se poboljšale društvena i akademska sposobnost kandidata. Individualna podrška predavača je još jedna povoljnost. Pored stipendije pokriveni su i troškovi zdravstvenog osiguranja, a stipendisti koji imaju dijete dobiće i finansijsku pomoć od 276 eura. Ta školarine se ne mora vraćati.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih država svijeta. Morate dobiti odobrenje za upis na državnoj obrazovnoj ustanovi u Njemačkoj. Potrebno je da imate solidno znanje njemačkog iako se kursevi održavaju na engleskom.

 

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na linku.

 

ROK ZA PRIJAVU:

Uvijek otvoren.

Detaljnije na: https://www.daad.de/…/en/21148-scholarship-database/…

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net

Back To Top
X