kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Poslovna zona Zenica 1 postaje okosnica razvoja grada

Danas je u Poslovnoj zoni “Zenica 1” održana svečanost povodom završetka projekta “Izgradnja saobraćajnica 7, 7a i 7b sa pratećom komunalnom infrastrukturom”. Vrijednost projekta iznosi oko 700.000 KM, od čega je Grad Zenica osigurao 300.000 KM, dok su sufinansijeri Federalno ministarstvo razvoja, obrta i poduzetništva sa 250.000 KM i Ministarstvo privrede ZDK sa 150.000 KM.

U sklopu ovog projekta u Poslovnoj zoni “Zenica 1” izgrađene su tri saobraćajnice u ukupnoj dužini od 414 metara, izgrađena je i obnovljena fekalna kanalizacija u dužini od 1136,38 metara, a riješen je i dugogodišnji problem odvodnje oborinskih voda. Također, budućim investitorima na raspolaganju je i novoizgrađena plinska i telekomunikacijska infrastruktura.

Cilj danas promovisanog projekta je unaprjeđenje i modernizacija infrastrukture u pogledu poboljšanja pristupa, kapaciteta, kvaliteta i atraktivnosti poslovnih zona u gradu Zenica. Intencija Grada Zenica je da se zadovolje potrebe malih i srednjih preduzeća. Pored infrastrukturnog uređenja postojećih parcela, ovim projektom je riješena infrastruktura i na slobodnom građevinskom zemljištu u površini cca 25.000 m², što omogućava formiranje novih parcela i ulazak novih korisnika u zonu te nova zapošljavanja.
Osim infrastrukture u Poslovnoj zoni “Zenica 1” računa je vođeno i o hortikulturi. Zasađene su desetine stabala, kako bi u ovoj zoni bio stvoren što povoljniji ambijent.

Back To Top
X