kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

POP ART NA ALENOV NAČIN – CODE2Art

ZEDA već 7 godina putem rubrike #Blog predstavlja mlade i uspješne ljude i njihove priče prezentuje javnosti kako bi upravo oni možda bili inspiracija nekome da se pokrene.
ZEDA je do sada napisala preko 850 priča o mladim i kreativnim ljudima koji su predstavili sebe, svoj hobi, posao, uspjeh, ideju, plan, zamisao, poslovnu želju ili pak ideju. Upravo njihove priče, ideje, uspjesi, putevi i načini realizacije pomoći će mnogima koji i sami razmišljaju da se okušaju u nečemu sličnom.
Nastojimo sve one koji su u nečemu odlični ili neobični, koji bi mogli biti primjer drugima, čija bi priča mogla inspirisati nekoga ili iz koje bi mogli nešto naučiti, izvući pouku, iz koje bi i sami mogli razviti ideju pronaći, kontaktirati i predstaviti.
Ovaj put, radi se o priči protkanoj umjetnošću u svakom njenom dijelu.
Alen Ahmić (33) iz Viteza, arhitektonski tehničar (zaposlen u projektnom/arhitektonskom birou 11 godina), zaljubljenik u kišu, trubu Chet Bakera i bluz, ljubitelj mačaka i slikarstva, član zeničkog rock benda “Gruver”, našu pažnju privukao je svojim hobijem kojim se aktivno bavi posljednjih pet godina, a sve je počelo još u djetinjstvu.
-„Radi se o slikarstvu, nešto kao pop-art ili apstraktna umjetnost. Najdraže mi je raditi kišne gradove noću sa svim tim odsjajima. To je za sada na kraćoj pauzi, dao sam sebi malo vremena. Smatram da sve ono što vrijedi ne treba forsirati, mora doći samo od sebe“- pojasnio je Alen koji najčešće svoja djela slika uljanim bojama i akvarelom tehnikom.

Radi po osjećaju i upravo svoje emocije i raspoloženje prenosi na slike. Ističe da je ovo više od hobija i da uspješno zarađuje od svojih radova. Razmišljao je da ovaj hobi koji privlači veliku pažnju javnosti pretvori u ozbiljniju priču kada za to prepozna trenutak, ali kako kaže, vrijeme će pokazati da li je to moguće.
-„Muzika, (po mogućnosti kiša) i ljubav prema slikarstvu me motivišu. Bez toga ništa. Ponosan sam na to što uspijevam naslikati većinu slika onako kako sam i zamislio “ – rekao je Alen čije radove možete pogledati na Facebook stranici CODE2Art 
Šta od Alena možemo očekivati u budućnosti, neizvjesno je ali ono što je sigurno je to da je on jedan od onih čiji je svaki trenutak prožet nitima umjetnosti.
-„Nikada se ne zna. Planova ima, a kako reče Haris Burina jedne prilike za šankom: >>sine samo tako nastavi, nikad ne znaš ko je u publici >>“ – rekao je Alen.
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X