kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Podsticanje izgradnje zajednice u vezi sa pitanjem ženskog preduzetništva – Upravljanje i funkcionisanje platforme WEGATE

Raspisan Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga „Podsticanje izgradnje zajednice u vezi sa pitanjem ženskog preduzetništva – Upravljanje i funkcionisanje platforme WEgate“ koji je raspisala Izvršna agencija za mala i srednja preduzeća (EASME).

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 05. septembar 2019. godine do 17:00 časova (Briselsko vrijeme).

Opšti cilj ovog poziva je unaprijediti žensko preduzetništvo u Evropi tako što će se olakšati umrežavanje i razmjena dobrih praksi između aktera, kako bi se poboljšala podrška koja je pružena ženama preduzetnicama i motivisati više žena da pokrenu sopstveni biznis ili podržati razvoj njihovog poslovanja širom Evrope, te povjeriti samim akterima upravljanje, ažuriranje i promociju platforme WEgate.

 

Poziv će podržati sljedeće vrste aktivnosti:

organizacija sastanaka / događaja;
organizacija radionica o vršnjačkom učenju;
komunikacione aktivnosti;
aktivnosti na izgradnji zajednice za žensko preduzetništvo na evropskom nivou;
aktivnosti upravljanja projektom potrebne za koordinaciju sa EASME;
upravljanje i nastavak platforme WEgate koja će se koristiti kao zajednički online alat.
Predmetni poziv je otvoren za javne i privatne organizacije, udruženja koja promovišu žensko preduzetništvo na evropskom, nacionalnom, regionalnom i lokalnom nivou, univerzitete i druge entitete koji podržavaju žensko preduzetništvo i srodne inicijative.

 

Konzorcijum mora da okupi najmanje tri i najviše četiri člana konzorcijuma (partnera) koji su različita pravna lica i pokrivaju najmanje dvije zemlje koje ispunjavaju uslove.

Ukupni budžet predviđen za sufinansiranje projekata procjenjuje se na 850 000 evra, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po projektu iznosiće 850 000 evra. EASME očekuje da finansira jedan prijedlog.

 

Maksimalno trajanje projekata je 36 mjeseci.

Više informacija OVDJE ili ovdje

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net

Back To Top
X