kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

PODSJEĆANJE – Prijavite se za ClimateScience olimpijadu 2021

Ovo je globalno takmičenje za mlade iz cijelog svijeta u pronalaženju inovativnih rješenja za najvažnija klimatska pitanja na planeti.

OBLAST: Životna sredina

OPIS

Tokom 2021. godine, ClimateScience organzuije olimpijadu, uzbudljiv globalni događaj za rješavanje klimatskih problema za mlade uzrasta od 14 do 25 godina. Oni će angažovati preko 10000 mladih iz cijelog svijeta u pokušaju da pronađu inovativna rješenja za najhitnija klimatska pitanja na našoj planeti. Učesnici će se sastati sa istomišljenicima i naučiti više o pitanjima do kojih im je stalo.Pored nagradnog iskustva, ClimateScience nudi nagradni fond od 10000 USD, a finalisti dobijaju priliku da se okupe u Glazgovu, UK tokom COP26.ClimateScience je globalna dobrotvorna organizacija koja stvara i pruža obrazovne resurse o rešenjima klimatskih promjena za 100 000 ljudi širom svijeta.Nagrade:Pobjednici: Najbolja 3 tima osvajaju 5000, 3000 i 2000 USD. Novčana nagrada dijeli se na pola između dva člana tima ili se dodjeljuje u cjelosti u slučaju da je pobjednik učestvovao samostalno.Finalisti: Ako više ne bude pandemije, finalisti će se lično sastati i prisustvovati „zelenoj zoni“ Klimatskog samita Ujedinjenih nacija (COP-26) u Glazgovu od 1. do 12. novembra 2021. Finalist možda dobiju i priliku da uđe u zonu u kojoj se odvijaju politički razgovori i o tome će nove inofrmacije biti dostupne do aprila 2021.Polufinalisti: Pozvani su u grupu za obuku koju vodi ClimateScience kako bi im pomogli da se pripreme za polufinale i, ako nastave, za finale.

USLOVI

Postoje dvije starosne grupe: 14-17 i 18-25. Ako se nalazite u nekoj od njih u trenutku registracije, ispunjavate uslove bez obzira na državljanstvo ili druge faktore.Oba člana tima moraju biti u istoj starosnoj grupi u vrijeme prijave. Oni će zahtijevati dokaz o starosti od svih koji se plasiraju u polufinale. Obje starosne grupe učestvuju u istim kvalifikacijama i odgovaraju na istu vrstu problema. Međutim, oni upoređuju samo učesnike u okviru njihovih starosnih grupa. To znači da oni grupe boduju nezavisno i normalizuju ih međusobno. Potom se biraju polufinalisti, finalisti i eventualno pobjednici na osnovu najviše normalizovane ocene među starosnim grupama. Ovo osigurava fer upoređivanje bez obzira na starost.

NAČIN PRIJAVE

Prijavni esej: Ne treba da se pripremate za eseje – samo zapišite vaše trenutno razumijevanje teme. Kvalifikacije: Samo 5% učesnika može da se plasira u polufinale, tako da priprema može da napravi veliku razliku.Polufinalisti: Svi polufinalisti pozvani su u grupu za obuku koju vodi ClimateScience kako bi vam pomogli da se intenzivno pripremite, ako želite.

Finalisti: Isto kao i polufinale.

Za prijavu idite na link: https://climate-science.com/olympiad/

ROK ZA PRIJAVU: 01.08.2021. godine

Detaljnije: https://climate-science.com/olympiad/

 

 

Preuzeto: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X