kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Podrška malim i srednjim preduzećima – Bespovratni novac za ulaganje u energetsku efikasnost i OIE

Ilustracija (Foto: ponsulak/shutterstock.com )

U okviru projekta Zeleni ekonomski razvoj (GED) otvoren je Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava malim i srednjim preduzećima za sprovođenje mjera energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije. Rok za podnošenje prijava je 12. august 2022. godine do 17:00 sati.

Cilj Javnog poziva je pružanje podrške za najmanje 18 MSP za ulaganje u energetsku efikasnosti i tehnologije obnovljivih izvora energije, za 10 MSP za sprovođenje detaljnih energetskih audita i za 3 MSP za uvođenje sistema upravljanja energijom, saopšteno je iz Gradske razvojne agencije Istočno Sarajevo.

Na javni poziv mogu se prijaviti mala i srednja preduzeća koja imaju do 250 zaposlenih i koja su registrovana najmanja dvije godine prije objave ovog Javnog poziva.

Detaljne informacije dostupne su OVDJE.

Cilj projekta GED je uspostavljanje održivog sistema upravljanja energijom/energetskog menadžmenta u RS/BiH u cilju smanjenja emisije štetnih gasova, unapređenje energetske efikasnosti javnih objekata i sistema javne rasvjete i reinvestiranje ostvarenih finansijskih ušteda.

 

ba.ekapija.com

Back To Top
X