kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

PODRŠKA AGENCIJE ZEDA POČETNICIMA U BIZNISU

U okviru projekta „Centar za podršku poduzetnicima“ koji provodi ZEDA u saradnji s partnerima, Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica u prostorijama Impulsnog kreativnog centra Agencije ZEDA održana je edukacija za početnike u biznisu.

Edukacija je održana u saradnji s Chronos d.o.o. Zenice na sljedeće teme:
• Administrativno-finansijsko poslovanje za početnike u biznisu
• Elektronska prijava poreza za MSP.

Cilj ove aktivnosti koja je trajala od ponedjeljka do četvrtka (od 10. – 13. decembra 2018. godine) je podrška preduzećima, jačanje kompetencija i poslovnih vještina uposlenika tih preduzeća te stvaranje uslova za uspješnije poslovanje.
Učesnici ove edukacije imali su priliku naučiti o poreznom sistemu, načinima vođenja finansijskog poslovanja, tehnikama administrativnog poslovanja i na koji način podnijeti elektronsko prijavu poreza.


Od ukupno 201.028,14 KM koliko je vrijednost projekta „Centar za podršku poduzetnicima“, Evropska unija je finansirala 160.150,14 KM kroz zajednički programa Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal kojeg implementira GIZ.

Projekat „Centar za podršku poduzetnicima“ ima za cilj doprinijeti povećanju broja registrovanih MSP posredstvom unapređenja koordinacije i komunikacije postojećih stakeholdera za lokalni ekonomski razvoj, poboljšanjem poslovnog okruženja i promovisanjem investicijskih potencijala grada Zenice. Projektom će biti unaprijeđeni postojeći i uspostavljeni novi inovativni mehanizmi za podršku održivom ekonomskom razvoju.

Back To Top
X