kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

PODRŠKA AGENCIJE ZEDA FIRMI TEHNOMETAL D.O.O. ZENICA – KAKO DO CE OZNAKE ZA GRAĐEVINSKE PROIZVODE U SKLADU SA EU REGULATIVOM

U okviru realizacije aktivnosti projekta BITNET/COSME osoblje Agencije ZEDA je danas, 27. decembra 2018. godine u prostorijama firme TEHNOMETAL d.o.o. Zenica pružilo savjetodavnu podršku menadžmentu firme TEHNOMETAL d.o.o. Zenica u vezi sa CE označavanjem građevinskih proizvoda u skladu sa EU regulativom CPR 305/2011 (Construction products regulation). Ova aktivnost ima za cilj internacionalizaciju poslovanja, tj. izvoza njihovih proizvoda na EU tržište i time jačanja konkurentnosti firme.
Tom prilikom menadžmentu firme TEHNOMETAL d.o.o. Zenica uručen je i dokument – VODIČ ZA CE OZNAČAVANJE U SKLADU SA EU REGULATIVOM – KORAK PO KORAK – U EU koje je pripremilo osoblje Agencije ZEDA, a koji sadrži korake koje proizvođač građevinskih proizvoda treba poduzeti u skladu sa Regulativom EU CPR 305/2011 da bi na svoj proizvod postavio CE oznaku.
Na ovaj način menadžment firme TEHNOMETAL d.o.o. Zenica upoznat je sa zahtjevima EU za CE označavanjem građevinskih proizvoda u skladu sa EU regulativom za građevinskle proizvode – CPR 305/2011 (Construction products regulation), a što je obavezujući preduslov za izvoz građevinskih proizvoda na EU tržište.

Back To Top
X