kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

PODRŠKA AGENCIJE ZEDA FIRMI MS& WOOD DD FOJNICA – EDUKACIJA NA ZAHTJEVE BAS EN STANDARDA ZA ISPITIVANJE SIGURNOSTI NAMJEŠTAJA ZA SJEDENJE

Jučer, 26. decembra 2018. godine u prostorijama LIND Laboratorije za ispitivanje sigurnosti proizvoda, koja djeluje u okviru Agencije ZEDA, akreditovane prema zahtjevima standarda BAS EN ISO/IEC 17025, osoblje Laboratorije LIND pružililo je edukaciju Menadžeru za kvalitet (QM) firme MS &WOOD DD FOJNICA na zahtjeve BAS EN standarda za ispitivanje namještaja za sjedenje, kako slijedi:

– BAS EN 12520 Namještaj – Čvrstoća, trajnost i sigurnost – Zahtjevi za namještaj za sjedenje za kućnu upotrebu,
– BAS EN 1022 Kućni namještaj – Sjedala – Određivanje stabilnosti,
– BAS EN 1728 Namještaj – Namještaj za sjedenje – Metode ispitivanja za određivanje čvrstoće i trajnosti,
– BAS EN 16139 Namještaj – Čvrstoća, trajnost i sigurnost – Zahtjevi za namještaj za sjedenje koji nije za kućnu upotrebu.

Ovom edukacijom, QM firme MS& WOOD DD FOJNICA upoznat je sa zahtjevima naprijed navedenih standarda što će omogućiti da lakše prepozna uzroke potencijalnih neusklađenosti proizvoda te da preventivno djeluje u samom proizvodnom procesu. Također, omogućit će se otklanjanje neusklađenosti proizvoda u razvojnoj fazi novih proizvoda čime će se postići optimalan kvalitet proizvoda, a time i konkurentnost firme na tržištu.

Back To Top
X