kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

ZENICA DOMAĆIN DRŽAVNOG PRVENSTVA U ROBOTICI

Univerzitet u Zenici je po treći put suorganizator državnog prvenstva u robotici WRO koje se održava danas, 19. maja 2023. godine  u Gradskoj areni „Husejin Smajlović“ u Zenici.

Takmiče se 24 ekipe u različitim starosnim kategorijama, a pobjednici će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskoj olimpijadi koja će se ove godine održati u Panami.

Treba napomenuti da je podršku ovom takmičenju pružila Vlada Zeničko-dobojskog kantona na čelu sa premijerkom gđom Amrom Mehmedić koja se danas obratila prisutnima.

„Neka ovaj događaj bude inspiracija za sve nas da podržimo mlade ljude u njihovim snovima i ambicijama. Neka nam posluži kao podsjetnik da su inovacije i tehnologija ključni faktori koji oblikuju našu budućnost. Kao zajednica moramo pružiti podršku mladim talentima, osigurati im resurse i prilike za razvoj njihovih vještina.  Vlada Zeničko-dobojskog kantona će nastaviti ulagati u obrazovanje, posebno u području robotike i tehnologije.“ , istakla je premijerka Amra Mehmedić.

Uvodnim obraćanjima prisutne su pozdravili prof.dr.sc. Malik Čabaravdić, mr.sc. Kenan Varda, gospodin Namir Škaljo, direktor BH Telekom Zenica i Peter Tamas Szilasi, predstavnik Univerziteta Editus.

Takmičenje organizuje Univerzitet EDUTUS, Univerzitet u Zenici, Grad Zenica, Agencija ZEDA i Udruženje Obrazovanje za novo doba – STEAM Obrazovanje uz podršku sponzora.

Proglašenje pobjednika bit će upriličeno u kasnim popodnevnim satima, kada ćemo znati koje ekipe predstavljaju našu državi u Panami.

Back To Top
X