kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

POČELA EDUKACIJA U OKVIRU PODSTICAJA ZA “MOJ PRVI BIZNIS U GRADU ZENICA – START UP“ U AGENCIJI ZEDA

Danas, 08.oktobra 2019. godine počela je edukacija za start up-e koji su se prijavili na Javni poziv za dodjelu bespovratnih podsticajnih sredstava iz Programa mjera za unapređenje privrede za 2019. godinu na području Grada Zenica koji je Grad Zenica objavio 27. septembra 2019. godine.
Ovaj Poziv objavljen je s ciljem unapređenja samozapošljavanja (pokretanje start up firmi), zapošljavanja, poboljšanja općih uslova za razvoj i konkurentnost obrta, malih i srednjih preduzeda, te unapređenja ženskog preduzetništva i preduzetništva mladih.
U okviru ovog Javnog poziva jedna od mjera koje će se realizovati jeste Podsticaj za “Moj prvi biznis u Gradu Zenica – START UP“. Svi koji su se prijavili na Javni poziv u okviru ove Mjere naredna imat će priliku prisustvovati trodnevnoj edukaciji o osnovnim elementima poslovanja, pisanja biznis plana, te pravnog okvira neophodnog za registraciju i početak poslovanja.
Edukacija se realizuje u prostorijama Agencije ZEDA, a predavači su zaposlenici Grada Zenice; Službe za privredu i upravljanje razvojem i Agencije ZEDA.
Cilj edukacije je da učesnici kvalitetnije popune formu biznis plana koja je obavezni i sastavni dio njihove aplikacije na ovaj Javni poziv.

Back To Top
X