kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

POČELA DRUGA FAZA ADAPTACIJE I RENOVIRANJA ANEKSA B ZGRADE AGENCIJE ZEDA/ iNnovaNet

U Zenici je počela realizacija projekta „Unapređenje poslovne infrastrukture u Poslovnoj zoni Zenica 1“, čiji je cilj unapređenje ambijenta i uslova za rad MSP kroz unapređenje infrastrukture i usluga u Poslovnoj zoni Zenica 1.

Projektom je planirano da se na principima energetske efikasnosti izvrši rekonstrukcija zgrade anneksa B – objekta TechnoParka i osigura 35 novih kancelarijskih, poslovnih prostora, namijenjenih poduzetnicima u oblastima IT, novih i inovativnih tehnologija.

Realizacijom navedenih aktivnosti želi se podstaći razvoj IT sektora i digitalizacije MSP u gradu Zenici.

Također, implementacijom projekta će se izgraditi dodatni kapaciteti Poslovne zone, čime će se stvoriti uslovi za daljnji razvoj poduzetništva u gradu Zenici.

Predviđeno je i da Zenička razvojna agencija ZEDA, kao upravitelj Poslovne zone osigura usluge edukacije iz specifičnih znanja, novih tehnologija, odnosno robotike i upravljanja CNC mašinama za korisnike zone, odnosno MSP.

Projekat je vrijedan 544.705,20 KM, a sredstva za njegovu realizaciju obezbijeđena su iz vlastitih sredstava Grada Zenice te sredstava koja su Gradu odobrena od strane Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u iznosu od 150.000,00 KM, a shodno Ugovoru o dodjeli sredstava u sklopu Grant sheme „Izgradnja poduzetničkih zona“.

Nakon okončanja procedure izbora izvođača radova koju je proveo Grad Zenica, ugovor o izvođenju radova zaključen je sa preduzećem „Braća Karić“ d.o.o. Zenica.

 

#Interreg #IPA #CBC #BosnaiHercegovina #Hrvatska #CrnaGora #ZEDA #Zenica #GradGradiška #IndustrijskiParkNovaGradiška #InovacionoPreduzetničkiCentarTehnopolis #Nikšić

Back To Top
X