kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

PANTHEON KONFERENCIJA – sigurno ePoslovanje na svim nivoima preduzeća

Datalab BH organizuje 19.5.2022. u Sarajevu, Hotel Hills konferenciju pod nazivom “Connected and secure digital companies”.

Datalab BH organizuje 19.5.2022. u Sarajevu, Hotel Hills konferenciju pod nazivom „Connected and secure digital companies“. Konferencija stavlja fokus na potrebe digitalizacije privrednog sektora. Namijenjena je poduzetnicima, direktorima, računovođama, kao i ostalim poslovnim funkcijama koji kreiraju poslovno okruženje i učestvuju u procesu digitalne transformacije. Cilj konferencije je učesnicima pokazati prednosti korištenja digitalnih alata u svakodnevnom poslovanju na konkretnim primjerima iz prakse, te im olakšati digitalizaciju poslovnih procesa.

Na konferenciji će biti predstavljen PANTHEON 11. Evolucija nove generacije informacionog sistema odlikuje PANTHEON 11 najvišim nivoima sigurnosti. Ovo predstavlja sveobuhvatnu zaštitu podataka, bez obzira na to da li je vaš program hostovan na serverima u oblaku ili ste ga instalirali na sopstvenoj infrastrukturi.

Prezentirani će biti alati za digitalizaciju i automatizaciju poslovnih procesa, trendovi u digitalizaciji, kao i zakonske aktuelnosti u oblasti računovodstva. Poseban naglasak će biti  na cloud i online poslovanju. Već nekoliko godina, kao rezultat partnerstva sa kompanijom BH Telecom d.d., bh. kompanijama je dostupan PANTHEON Cloud ERP servis, koji omogućava računovodstvo u oblaku odnosno pristup podacima bilo kada, bilo gdje i sa bilo kojeg uređaja, dok su baze podataka sigurno pohranjene i dostupne 24/7 u data centru BH Telecoma. Mjesečnom pretplatom korisnik se rješava rizika vezanog za infrastrukturu, hardware, software, nadogradnje, zaštitu i arhiviranje podataka.

Također, alati za digitalizaciju su razvijeni u ERP software-u PANTHEON. Savremeni dokumentacioni sistem PANTHEON DMS, pored upravljanja dokumentima, upravlja čitavim ciklusom različitih vrsta dokumentacije. Rješenje udružuje na jednom mjestu WorkFlow – unaprijed definirane poslovne procese, upravljanje eDokumentacijom i eKnjiženje, koje radi na bazi OCR tehnologije (optičko prepoznavanje znakova) uz pomoć koje se analogni dokumenti pretvaraju u digitalni oblik, a mogućnost greške pri prepisu podataka zahvaljujući samoukom sistemu se kroz vrijeme svodi na minimum. Sigurnost baza podataka je također jedan od prioriteta, te je ista obezbijeđena eServisom PANTHEON Backup, koja svim korisnicima koji PANTHEON koriste kao lokalne licence omogućava da sigurnosnu kopiju baza podataka jednako kao PANTHEON Cloud korisnici čuvaju u oblaku odnosno data centru BH Telecoma.

Nedim

“Kao vodeći ponuđač ERP software-a, koji uspješno posluje više od 20 godina, Datalab ima veliku odgovornost da ponudi najbolje odgovore na izazove i prilike digitalne transformacije. Prije dvije godine, kompanije su preko noći morale da promijene svoje navike, zacrtane puteve i prevaziđu ustaljene obrasce. Stepen digitalizacije u kompanijama je diktirao brzinu njihove adaptacije novim uslovima poslovanja. Promjene stvarnosti su ostale i postale naša nova realnost. Da bismo i u budućnosti poslovali uspješno, što veći nivo digitalizacije bh. kompanija je i dalje ključan.

PANTHEON korisnici žive budućnost poslovanja. U Datalabu, naše strateško opredjeljenje je da cjelokupnom ekosistemu obezbijedimo moderan, siguran i pouzdan poslovni program koji na svim nivoima omogućava digitalizaciju poslovanja, a prije svega brine o sigurnosti podataka, koje nam povjerava više od 70.000 PANTHEON korisnika. Posebno sam ponosan na novu generaciju PANTHEON 11, koji ćemo predstaviti na konferenciji.

Svakodnevno analiziramo potrebe PANTHEON korisnika, a posebno računovođa kao generatora digitalizacije u preduzećima i razvijamo rješenja primjenjiva u svakoj kompaniji. Na PANTHEON konferenciji ćemo podijeliti njihova iskustva”, poručio je Nedim Pašić, direktor Datalab BH.

Više o konferenciji saznajte na https://konferencija.datalab.ba/

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X