kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Otvorene prijave za Ljetnje stažiranje 2019, Njemačka

Prijavite se za DESY Ljetnje stažiranje 2019 u Njemačkoj. DESY Ljetnji studentski program 2019 će se održati u Hamburgu ili Cojtenu (Berlin).

 

OBLAST:

Fizika, biologija, hemija, geologija, inženjerstvo.

 

 

OPIS

Svakog ljeta DESY nudi nediplomiranim studentima fizike ili sličnih prirodnih naučnih disciplina mogućnost da učestvuju u istraživačkim aktivnostima laboratorije. Godine 2019 program će se održavati od 16. jula do 5. septembra. DESY je jedan od vodećih istraživačkih centara u svijetu za foton nauku i akceleratorsku fiziku. Svakog ljeta DESY nudi studentima fizike i povezanih prirodnih naučnih disciplina šansu da učestvuju u istraživačkim aktivnostima. Oko 100 studenata širom svijeta učestvuju u istraživanju DESY-a i prisustvuju nastavničkom programu.

Studenti osnovnih i master studija za fiziku ili povezane prirodne nauke, biologiju, hemiju, kristalografiju, nauke o materijalima i geologiji, kompjuterske i inženjerske discipline mogu se prijaviti za ljetnji studentski program u Njemačkoj.

Trajanje ljetnjeg stažiranja 2019 u Njemačkoj je 7 dana. Nije potreban IELTS ili TOEFL za prijavljivanje na DESY stažiranje.

 

DESY međunarodno ljetnje stažiranje će pokriti:

1100 eura mjesečno (800 eura za ljude iz Hamburga i okoline).
Troškove puta
Smještaj.

 

USLOVI

Zbog propisa za plaćeni pripravnički u Njemačkoj mogu se prihvatiti samo studenti koji su upisani na svom univerzitetu cijeli period ljetnjeg studentskog programa.
Kandidati do ljeta 2019 moraju završiti makar tri godine redovnih studija na univerzitetskom nivou u fizici ili povezanim prirodnim naučnim disciplinama.

 

Ciljana grupa su studenti koji su u ljeto 2019 u jednoj od ove dvije faze:
Dobiće diplomu bečelor.
Imaju bečelor diplomu i na prvoj su godini studija za master diplomu.
Kandidati ne smiju prethodno biti na DESY-u kao ljetnji student.
Svi kandidati trebaju da imaju dobro poznavanje engleskog, neke osnovne kompjuterske vještine i posvijećeni su prisustvu cijelog programa.
Za prijavu ćete morati da ubacite par dokumenata. Ubacivanje će biti urađeno na drugoj strani prijave. Svi dokumenti su poželjni u pdf formatu.

CV treba da bude samo u tabularnoj formi i da sadrži lične podatke, istoriju obrazovanja, relevantno radno iskustvo, kompjuterske i druge relevantne radne vještine.
Univerzitetski sertifikati (bečelor sertifikat, kreditni poeni itd.).
Međunarodni kandidati iz zemalja van EU ili EEK moraju imati radnu dozvolu za Njemačku i moraju dodati još ove dokumente:

Sertifikat za upis mora biti ispunjen, pečatiran i potpisan od vašeg univerziteta.
Kopija vašeg validnog pasoša na engleskom jeziku.
dva pisma preporuke: morate tražiti dozvolu dvoje osoba prije nego dostavite imena i mejlove u onlajn formi.

 

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na linku.

 

 

ROK ZA PRIJAVU

10 . februar 2019.

 

 

Detaljnije na: https://ias.desy.de/pls/apex/f?p=100:1:0:

Izvor: https://mladiinfo.me

Back To Top
X