kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Otvoren poziv za mlade umjetnike: ljetne POP-UP galerije

Agencija lokalne demokratije Prijedor (LDA Prijedor) sa zadovoljstvom najavljuje javni poziv mladim umjetnicima sa kojim ih pozivamo da predstave svoja umjetnička djela inspirisana kulturnim nasljeđem. Izabrani kandidati će imati priliku da prikažu / izvedu svoju umetnost u okviru „Ljetnih pop-up galerija“, organizovanih u okviru projekta CLINK – Povezivanje različitosti u Evropi preko kulturnog nasljeđa, uz podršku programa EU Evropa za građane.

O događaju: „Ljetne pop-up galerije ” zamišljene su kao manje formalni javni umetnički prikaz koji daje novu upotrebu poznatim javnim prostorima, doprinoseći tako novom urbanom identitetu grada.

Popup galerije ohrabruju gledaoca da komunicira sa umjetničkim djelima i ima namjeru otvoriti razgovor i raspravu o relevantnim društvenim pitanjima. ” Ljetne pop-up galerije ” će biti organizovane u periodu od jula do septembra 2019. godine u 9 zajednica u 6 zemalja EU i zapadnog Balkana: Mostar, Prijedor, Zavidovići (Bosna i Hercegovina), Subotica i Knjaževac (Srbija), Nikšić ( Crna Gora), Sisak (Hrvatska), Heraklion (Grčka) i Vlora (Albanija). Ko se može prijaviti? Poziv za prijavu je otvoren za širok spektar pojedinaca i grupa umjetnika u dobi od 15 do 30 godina, koji žive u Bosni i Hercegovini. Neformalne grupe umjetnika treba da definišu vođu tima koji će se prijaviti u ime kolektiva. U skladu sa tim, aplikacija treba da sadrži imena svih umjetnika koji su uključeni kao i njihove CV-e i zajedničku Izjavu umjetnika .

Sve dodatne informacije možete zatražiti do 30. juna 2019. godine putem ldaprijedor@aldaintranet.com

Više informacija ovdje.

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net

Back To Top
X