kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

OTVOREN POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA – Novi ciklus Akademije poduzetništva žena

Udruženje poslovnih žena u BiH poziva žene na iskazivanje interesa za prijavu na „Akademiju poduzetništva žena”.

Nakon što je prošle godine Udruženje poslovnih žena u BiH pokrenulo jedinstveni projekat „Akademije poduzetništva žena“ uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje, raspisan je javni poziv za iskazivanje interesa za upis na novi ciklus Akademije.

O uslovima i načinu prijave možete pročitati na web stranici Udruženja poslovnih žena u BiH.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem mail-a akademija@upzbih.ba ili putem facebook stranice https://www.facebook.com/upzbih/ .

Inače, prošla, prva generacija imala je 64 žene polaznice koje su prošle obuku koja im je osigurala neophodna znanja i vještine za vođenje biznisa. Od toga su 32 nezaposlene žene koje su namjeravale pokrenuti svoj biznis i 36 koje su već u poduzetničkim vodama, a koristile su sredstva za samozapošljavanje od strane FZZZ, SZZŽZH ili općina.

U toku i nakon obuke, a uskladu sa njihovim potrebama, polaznice su dobile mentorice koje su iskusne bh. poduzetnice koje će im dalje biti podrška na njihovom poslovnom putu. Osim mentorica, polaznice su imale i stalnu stručnu i tehničku podršku od tima Udruženja. Posebno je bitno naglasiti da je od 32 prijavljena startup biznisa samo jedan zatvoren, ostali su opstali na tržištu. Od 32 nezaposlene žene sa biznis idejom koje su pohađale Akademiju njih 16 se uz pomoć Akademije odvažilo na pokretanje biznisa.

Pored toga još četiri su u procesu registracije svojih poduzeća. Kako bi se održao ovaj pozitivni trend i kako bi se pružila stručna podrška nezaposlenim ženama i poduzetnicama koje su tek uplovile u poduzetničke vode, Udruženje poslovnih žena u BiH odlučilo je i ove godine pozvati žene da se prijave na novi ciklus „Akademiju poduzetništva žena”.

 

Izvor: http://www.poduzetna.ba/

Back To Top
X