kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Otvoren poziv- Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH

UNDP u BiH i Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora BiH organiziraju dodjelu pete generacije Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u Bosni i Hercegovini. Fokusi nagrade za 2023. godinu su dekarbonizacija, inovacija i stvaranje novih kvalitetnih radnih mjesta, kroz koje će se identificirati biznis lideri održivog razvoja u BiH za 2023. godinu u dvije tematske oblasti, a to su “Ljudi“ (kompanije koje kreiraju kvalitetna radna mjesta) i “Resursi i okoliš“ (dekarbonizacija i inovacije).

Proces prijave je otvoren do 31. marta 2023. godine a prijaviti se mogu sve privatne kompanije, registrovane u BiH, bez obzira na njihovu veličinu (mikro, male, srednje i velike).

Više informacija o ovoj nagradi i procesu prijave dostupno je ovdje.

Nagrada za biznis lidere održivog razvoja ima za cilj da promovira napore privatnog sektora u polju održivog razvoja u Bosni i Hercegovini, a organizuje se u okviru programa “Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini” (SDG2BiH) koji financira Švedska, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu s UNICEF-om u BiH i UN Women BiH pod općom podrškom Ujedinjenih nacija vlastima u BiH za provedbu Okvira za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u BiH. Partner nagrade za biznis lidere održivog razvoja je Vanjskotrgovinska komora BiH.

Finalisti će biti promovirani putem komunikacijskih kanala od strane SDG2BiH programa, kao i kanala komunikacije donatora i partnera, a proglašavanje dobitnika nagrada i uručivanje pehara će biti na svečanoj ceremoniji dodjele Nagrada za biznis lidere održivog razvoja 14. juna 2023. godine. Svi finalisti i svi dobitnici Nagrade su ovlašteni da koriste e-logo “Pobjednik/finalista Nagrade za biznis lidere održivog razvoja 2023” putem svojih web i poslovnih komunikacijskih kanala.

Poziv- Nagrada za biznis lidere održivog razvoja u BiH

 

Izvor: https://komorabih.ba/

Back To Top
X