kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Otvoren poziv i za bh. preduzetnice: Prijavite se na regionalni virtuelni sajam poduzetništva žena

Poziv je otvoren i za preduzetnice iz BiH, koje imaju priliku prijaviti se za učešće u sajmu.

Regionalni virtuelni sajam poduzetništva žena EXPO 2022, u organizaciji UN Women i partnera, okupit će preduzetnice i poslovne partnere/ice iz Evrope i Centralne Azije. Poziv je otvoren i za preduzetnice iz BiH, koje imaju priliku prijaviti se za učešće u sajmu.

Sajam će se sastojati iz niza lokalnih i regionalnih aktivnosti u oblasti izgradnje biznisa i poslovnog umrežavanja, kao i izgradnje kapaciteta, koje će omogućiti preduzećima, investitorima i preduzetnicama u regionu da uče i da se međusobno povezuju. Glavni događaji će omogućiti umrežavanje preduzetnica i predstavljanje poslovnih ideja potencijalnim investitorima.

Preduzetnice koje su kvalificirane za učešće u svim aktivnostima Sajma potrebno je da imaju preduzeće u jednoj od sljedećih faza poslovnog razvoja:

– Minimalni održivi proizvod (MVP);

– Rana faza (proizvod/usluga spremni i/ili već u prodaji);

– Faza rasta (ima prihode).

Učešćem na Sajmu preduzetnice će imati priliku da predstave svoje biznise korištenjem izložbenog prostora; da učestvuju u radionicama razvijanja vještina; da pristupe poslovnim alatima; dobiju podršku od mentora/ica; pripreme svoj investicioni prijedlog i dobiju povratne informacije i sugestije za unapređenje; te predstave svoje poslovne ideje potencijalnim investitorima (podložno dodatnoj selekciji).

Rok za prijavu za Sajam je 5. august 2022. godine, a bh. preduzetnice se mogu prijaviti ispunjavanjem formulara na sljedećem linku. (Napomena: upitnik je dostupan na BHS jeziku.)

Za učešće na Sajmu mogu se prijaviti preduzetnice iz svih sektora privrede. UN Women će, zajedno sa partnerima, uraditi temeljan izbor preduzetnica, i grupisat će ih po sektorima. Odabrane preduzetnice će imati priliku da se edukuju kroz seriju radionica i da učestvuju na konferenciji posvećenoj preduzetništvu žena sa B2B sekcijom za umrežavanje i sklapanje partnerstava koja će biti održana u Beogradu u oktobru 2022. godine.

Regionalni virtuelni sajam 2022, koji će se održati u novembru 2022. godine, će moći pratiti sve zainteresovane preduzetnice putem online kanala.

Za više informacija, pozivamo vas da kontaktirate UN Women BiH putem kanala društvenih mreža: FacebookTwitterInstagram ili e-maila unwomen.bih@unwomen.org

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X