kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Otvoren konkurs za prijavu ideja

Vizart produkcija poziva mlade filmske autore da prijave svoje ideje na konkurs “Filming the Other” koji je otvoren 30. aprila i trajaće do 21. maja 2019. godine.

Pravo učešća na konkursu imaju svi mladi iz Bosne i Hercegovine starosti od 18 do 30 godina. Izabrani kandidati dobiće priliku da učestvuju u radionicama na temu angažovanog dokumentarnog filma koje će voditi nagrađivani filmski autori i producenti iz regiona. Radionice će se održati u sklopu festivala dokumentarnog filma Suočavanje sa prošlošću koji će se održati u Banjaluci od 30. maja do 01. juna. Nakon radionica, usljediće drugi krug selekcije tokom kog će tročlani žiri odabrati tri ideje čiji autori će dobiti priliku da snime kratke dokumentarne filmove u profesionalnoj produkciji uz stručnu podršku tima VIZART FILM-a koji će sa autorima raditi na razradi njihovih ideja, pripremama za snimanje i produkciji.

Zadatak učesnika na konkursu je da popune jednostavnu online prijavu – napišu sinopsis/scenario i eksplikaciju za kratki dokumentarni film dužine do 10 minuta. Tema treba da odgovara ciljevima i idejama projekta “Filming the Other” i da podstiče izgradnju pozitivnog pogleda na društvenu različitost.

“Konkurs će biti otvoren do 21. maja, a pet dana nakon toga izabraćemo tri najbolje ideje čiji će autori dobiti priliku da snime kratke dokumentarne filmove. Selekciju ćemo vršiti na osnovu kvaliteta predloženih ideja i njihovog pristupa, a prilikom odabira finalista prednost mogu imati kandidati sa prethodnim iskustvom u dokumentarnoj formi. Sa izabranim autorima na razradi ideja radiće stručni tim VIZART FILM-a i filmski profesionalci”, rekla je Mirjana Milobratović.

Nakon perioda pripreme i razrade ideja mladi autori će ući u fazu produkcije koja će biti realizovana u periodu od jula do avgusta 2019. godine. Sve troškove produkcije snosi organizator konkursa.

Projekat su podržali Ambasda Švajcarske u Bosni i Hercegovini, Obala Art Centar, Robert Bosch fondacija i Grad Banja Luka.

 

Više informacija: http://filmingtheother.com

Back To Top
X