kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

Otvoren konkurs za inovativna rješenja u borbi protiv koronavirusa

Stanford centar za dugovječnost poziva studente univerziteta da dizajniraju rješenja za ljude svih starosnih grupa. Stanford Center on Longeviti Design Challenge nudi novčane nagrade i besplatno preduzetničko mentorstvo na konkursu otvorenom za sve univerzitetske studente širom svijeta koji žele da dizajniraju proizvode i usluge koji optimizuju dug životni vijek za čovječanstvo.

OBLAST:
Pandemija COVID-19

OPIS

Ovogodišnji izazov usredsrijeđen je na izgradnju rješenja za dugovječnost inspirisan kulturnim promjenama tokom pandemije COVID-19. Pandemija COVID-19 izoštrava fokus kulturnih normi koje vode kroz život i pruža uvid u to kako bi mogla izgledati nova budućnost. Ove godine studenti imaju izazov da dizajniraju rješenja za postpandemijsku budućnost, imajući na umu kako ta rješenja utiču na ljude tokom čitavog životnog vijeka i kako ih mogu dizajnirati na načine koji su svima dostupni.

 

USLOVI
Da bi stekli pravo na prijavu zainteresovani kandidati u timu moraju imati najmanje jednog redovnog studenta bilo koje akreditovane institucije visokog obrazovanja bilo gdje u svijetu. Formirani timovi mogu ukupno imati do pet članova i mogu uključivati one koji nisu studenti.

 

NAČIN PRIJAVE
Kandidati moraju napraviti dizajn proizvoda, usluge ili programa koji se bavi izazovnom temom „Posle pandemije: Dizajn sledeće verzije našeg svijeta“. Dizajn trebaju da pošalju putem veze „Prijavite se odmah.“ Više informacija na link adresi: https://designchallengestanford.skild.com/skild2/dcs2020/loginPage.action

ROK ZA PRIJAVU:10.12.2020. godine

Detaljnije na linku:http://longevity.stanford.edu/design-challenge/

Preuzeto: https://www.mreza-mira.net/vijesti/takmicenja-nagrade/otvoren-konkurs-za-inovativna-rjesenja-u-borbi-protiv-koronavirusa/

Back To Top
X