kalendar

Nothing from August 6, 2020 to September 6, 2020.

skip to Main Content

Otvoren je poziv za mlade evropske ambasadore

Otvoren Je Poziv Za Mlade Evropske Ambasadore

Platforma „Mladi evropski ambasadori” (Young European Ambassadors – YEA) kreativna je mreža za mlade lidere koji dolaze iz zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije (EU). Cilj ove platforme je razmjena znanja, iskustava i ideja, razvijanje talenata kod mladih ambasadora i širenje mogućnosti koje nudi EU.

Izabrani mladi ambasadori moći će da se povežu kroz aktivizam, kreativnost, umjetnost, zaštitu životne sredine, sport i dijeljenje zajedničkih vrijednosti. Također, razvijaće svoje talente i vještine kroz usvajanje novih znanja, te će time biti u mogućnosti da inspirišu i utiču na promjene u svojim sredinama.

Poziv ostaje otvoren do 15. jula 2020. godine. Kako bi se prijavili na ovaj poziv, kandidati treba da:

imaju između 18 i 29 godina,
imaju državljanstvo Albanije, Bosne i Hercegovine, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije ili Srbije,
aktivno pokazuju zainteresovanost za neku od sljedećih oblasti: umjetnost, dizajn, film, fotografija, muzika, omladinski aktivizam, zaštita životne sredine, i sport,
dobro poznaju engleski jezik.

Prednost će imati kandidati koji do sada nisu bili u prilici da učestvuju u projektima EU ili da putuju u EU zbog obrazovanja. Također, prednost se daje kandidatima koji imaju znanja i koji pokazuju veliki entuzijazam kada je riječ o aktivizmu putem interneta, društvenih mreža i koji rado komuniciraju sa različitim ciljnim grupama.

Apliciranje se vrši putem interneta, preko zvanične internet stranice ove platforme https://www.webalkans.eu/, gdje se mogu pronaći svi detalji koji se tiču prijave, uslova i uputstva za apliciranje. Na stranici su dostupna i uputstva za izradu videa koji prijavljeni kandidati treba da dostave uz online aplikaciju.

 

Izvor:https://www.vladars.net/

Back To Top
X