kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Otvoren javni poziv projekta Evropske unije EU4AGRI: 2,55 MILIONA KM ZA PODRŠKU INVESTICIJAMA U RURALNI TURIZAM U BiH

Projekat Evropske unije EU4AGRI objavio je danas javni poziv vrijedan 2,55 miliona KM za podršku investicijama u ruralni turizam u Bosni i Hercegovini s ciljem razvoja ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, stvaranja novih i očuvanja postojećih radnih mjesta, te očuvanja prirodne i kulturne baštine, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID-19 pandemijom.

Na javni poziv se mogu prijaviti isključivo partnerstva koja čine podnosilac prijave i minimalno tri partnera. Podnosilac prijave može biti jedinica lokalne samouprave, preduzeće ili obrt koji se bave pružanjem turističkih usluga i/ili proizvoda.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 20.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) zavisno od broja članova u partnerstvu. Za svaku investiciju podnosilac prijave i partneri moraju osigurati vlastito sufinansiranje u iznosu od minimalno 15% od ukupnog iznosa investicije.

Svi zainteresovani mogu pristupiti javnom pozivu ovdje.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 21. decembar 2020. godine do 15.00 sati.

Prva info sesija vezana za ovaj javni poziv održana je online putem Facebook stranice projekta EU4Agri u četvrtak, 5. novembra 2020. godine s početkom u 10:00.

Druga info sesija bit će održana online putem Facebook stranice projekta EU4AGRI u četvrtak, 19. novembra 2020. godine s početkom u 11.00.

Okvirnu listu svih javnih poziva projekta EU4AGRI možete preuzeti ovdje.

EU4AGRI je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

 

Više informacija na linku https://eu4agri.ba/otvoren-javni-poziv-projekta-evropske-unije-eu4agri-255-miliona-km-za-podrsku-investicijama-u-ruralni-turizam-u-bih/

 

Preuzeto: https://eu4agri.ba/otvoren-javni-poziv-projekta-evropske-unije-eu4agri-255-miliona-km-za-podrsku-investicijama-u-ruralni-turizam-u-bih/

Back To Top
X