kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Osvojite nagradu Stanford centra u dizajnu svijeta nakon korone

Izazov u dizajnu dugovječnosti Stanford centra je globalno takmičenje koje ohrabruje studente da dizajniraju proizvode i usluge za poboljšanje blagostanja tokom čitavog životnog vijeka. U svojoj osmoj godini, izazov se fokusira na ideje inspirisane kulturnom promjenom koja se dogodila tokom Covid-19 pandemije, koje podržavaju duge, zdrave i srećne živote za svakoga.

OBLAST:
životni dizajn

OPIS
Na ovogodišnjem takmičenju se pozivaju timovi da naprave rješenja na temu “Nakon pandemije: dizajniranje sljedeće verzije našeg svijeta“. Covid-19 pandemija stavlja u jači fokus kulturne norme koje nas vode kroz život i pruža uvide u to kakva bi budućnost mogla izgledati. Naglost ove transformacije dozvoljava nam da ispitujemo dnevne radnje, društvene norme i institucije iz perspektiva koje su rijetko moguće. Na kratak vremenski period, prije nego što nove rutine i radnje zamijene stare poznate, vidjećemo sa većom jasnoćom kako nam se životi mogu poboljšati, kako bi trenutne promjene mogle postati trajne, koje bi nove norme mogle isplivati i kako bi nova budućnost mogla izgledati. Ove godine pozivaju se studenti da dizajniraju rješenja za ovu novu post-pandemijsku budućnost, imajući u vidu i kako ova rješenja utiču na ljude tokom životnog vijeka i kako ih dizajnirati da budu dostupna svima. Oni bi trebalo da uzmu u obzir šta sve učimo tokom pandemije i kako nam to mijenja živote.

Prvo mjesto osvaja 10 000 američkih dolara, drugo 5 000 a treće 2 000. Finalisti dobijaju mentorstvo i personalizovani trening od eksperata i istraživača iz industrije. Finalisti dobijaju naknadu za avionski prevoz i hotelski smještaj za finale na Stanford univerzitetu u Kaliforniji, SAD, u aprilu 2021. godine, gdje će predstaviti svoju ideju investitorima i potencijalnim kupcima. Finalisti će prisustvovati preduzetničkoj radionici na Stanfordu i naučiti kako napraviti biznis plan za izvršenje svog koncepta.

 

USLOVI
Mogu se prijaviti timovi 2-5 studenata uključeni tokom 2020-2021. akademske godine koji pohađaju bilo koji akreditovani univerzitet ili koledž na globalnom nivou. Svaki tim mora imati barem jednog redovnog studenta i ako je tim izabran kao finalist, samo studenti mogu prezentovati.

 

NAČIN PRIJAVE
Prijave se vrše na linku: https://designchallengestanford.skild.com/…/loginPage…

 

ROK ZA PRIJAVU:
10. decembar 2020. godine

Detaljnije: http://longevity.stanford.edu/design-challenge/#tab-id-1

 

Izvor:https://www.mreza-mira.net/vijesti/takmicenja-nagrade/osvojite-nagradu-stanford-centra-u-dizajnu-svijeta-nakon-korone/

Back To Top
X