kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Online kurs Univerziteta Tartu o međunarodnim odnosima

Univerzitet Tartu u Estoniji objavljuje poziv za masovni otvoreni online kurs (MOOC) u oblasti odnosa Rusija i Evorpske unije. Obim kursa je dva ECTS kredita, a organizovaće se u periodu od trećeg februara do osmog marta 2020. godine. Učešće je besplatno.

 

OBLAST

Međunarodni odnosi, politika.

 

OPIS

Učesnici će imati priliku da steknu znanje o istorijskim i institucionalnim aspektima odnosa Rusije i Evropske unije, prirodi spoljnih politika, kapacitetima aktera spoljne politike Evropske unije u odnosima sa Rusijom, ulozi ruskih aktera u odnosima sa EU, bliskim zemljama i politikama integracije, i o odnosima EU i Rusije u vezi sa trgovinom i energetikom. Kurs se sastoji od potkasta, video okruglih stolova i diskusija, i gostujućih intervjua sa predstavnicima NVO, EU i drugih institucija. Jezik kursa je engleski. Testiranje će biti vršeno putem onlaj kvizova, definisanja pojmova na Vikipediji i kratkog projekta. Potrebno je skupiti najmanje 51 bod od mogućih 100 za uspješno polaganje. Učesnici koji uspješno završe kurs će dobiti digitalni certifikat.

 

USLOVI

Mogu se prijaviti svi zainteresovani kandidati iz cijelog svijeta. Ne postoje posebni uslovi u pogledu nivoa i oblasti obrazovanja iako je kurs prvenstveno namijenjen studentima osnovnih i magistarskih studija u navedenoj oblasti. Potreban je srednji nivo znanja engleskog jezika.

 

NAČIN PRIJAVE

Da biste se prijavili popunite online aplikacionu formu na: https://www.is.ut.ee/pls/ois/tere.tulemast?viit=4742528

 

ROK ZA PRIJAVU

30. januar 2020. godine

Detaljnije: https://www.ut.ee/…/understanding-eu-russia-relations….

 

Preuzeto: www.mladiinfo.me

Back To Top
X