kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

NOVI KORISNIK SHOW ROOMA CENTRA ZA PODUZETNIKE I INVESTITORE AGENCIJE ZEDA – Proizvodni obrt “Bubamara”

Iz dana u dan, Show room agencije ZEDA sve je puniji proizvodima domaćih preduzeća koji na ovaj način besplatno predstavljaju svoje najreprezetativnije proizvode i usluge.
Show room dio je Centra za poduzetnike i investitore koji je ZEDA osnovala u saradnji s Gradom Zenicom i Udruženjem poslodavaca Zenica kroz program Evropske unije i Vlade Njemačke, EU ProLocal kojeg je implementirao GIZ.
Ovo je prilika da sva zenička preduzeća na jednom mjestu predstave svoje proizvode i usluge besplatno.
„Centar za poduzetnike i investitore“ (BusinessPoint Zenica) je smješten u zgradi Agencije ZEDA.
Naš novi korisnik Show rooma je PO Bubamara koja je korisnik Bizni inkubatora Zenica kojim također upravlja Agencija ZEDA.
„Gotovo četiri godine unazad nastajala je današnja Platnena majstorica-Bubamara iz hobija od kojeg se moglo ponešto i zaraditi sve dok u jednom trenutku nismo postali svjesni dvije činjenice:
– da asortiman koji radimo ima mnogo potencijala ukoliko mu prvenstveno posvetimo vrijeme koje će rezultirati besanim radom i kontinuiranim znanjem i usavršavanjem,
– i da ukoliko nastavimo tempom kojim smo išli, konstantno ćemo raditi i “vrtiti se u krug” bez ostvarivanja viših ciljeva (pomoć zajednici kroz masovnu prozvodnju zdravstveno -sigurnih proizvoda koji su potvrđeni kao takvi kroz historiju čovječanstva: spašavanje Planete očuvanjem okoliša, proširivanje svijesti o kvalitetnim finansijskim investicijama…)
Te dvije činjenice su nas natjerale na akciju koja se reflektovala kroz prijavu na SBF Start-up Challenge, gdje smo pobijedili i osvojili vrijedne nagrade koje su nam omogućile početak masovnije proizvodnje naših proizvoda:
Platnene pelene za bebe, tanke zaštitne gaćice, siperčići, papice, higijenski ulošci za žene, tuferi za dojilje, blaznice za brisanje…“ – rekla je Sanita Kurbegović, vlasnica Bubamare.


-„Imamo dvije zaposlene osobe na puno radno vrijeme i nekoliko spoljnih saradnika. Mi činimo tim čiji je moto:
“Svakim danom rastemo!” – zbog naših pelenica koje zbog univerzalnosti rastu sa bebicom, mi želimo i rastemo u smjeru samoodrživosti, te ličnog i profesionalnog usavršavanja“ – rekli su iz Bubamare.
Dio naše priče trebate i možete biti upravo Vi.
Zašto?
Jer, Centar često posjećuju investitori i poduzetnici, što je odlična prilika da predstavite svoju kompaniju, proizvode i usluge.

Ukoliko ste zainteresovani, možete nam dostaviti:
1. proizvode (one koji najbolje oslikavaju vaš biznis) i
2. kataloge te druge vrste promotivnog materijala
Ukoliko želite biti dio ove zajedničke priče, kontakt osobe u Agenciji ZEDA su:
Ajna Dedić, 032 449 410, 061 757 980; ajna@zeda.ba
Sanel Ibrić, 032 445 630, 061 410 105; sanel@zeda.ba

Back To Top
X