kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

NOVA KREDITNA LINIJA – Povrat novca do 20 posto od iznosa Raiffeisen kredita za energetsku efikasnost

Povrat novca do 20 posto od iznosa kredita je moguć ukoliko su predmet kreditiranja sredstva sa minimalnom uštedom energije od 20 posto ili više.
“Klijente koji sredstva ovog kredita iskoriste za finansiranje investicija u energetsku efikasnost očekuje povrat novca do 20 posto od iznosa kredita. Na ovaj način klijenti ostvaruju i dodatne koristi kao što su ušteda energije, povećanje vrijednosti nekretnine, ali i zaštita životne sredine smanjenjem emisije štetnih gasova”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, dodavši da Raiffeisen i na ovaj način daje doprinos i podršku dugotrajnoj zaštiti okoliša, a što je u skladu sa strategijom održivosti prema kojoj posluje.

To u praksi znači da ukoliko klijent radove finansira iz kredita za energetsku efikasnost i odluči zamijeniti prozore za koje cijena kod izvođača radova iznosi 7.000 KM, klijentu će biti izvršen povrat novca u iznosu 1.400 KM.

Uslov za isplatu povrata je obezbjeđenje dokaza od strane klijenta da su provedene mjere za poboljšanje energetske efikasnosti prema kojima je odobren kredit.

Krediti za energetsku efikasnost dostupni su po povoljnim uslovima za stanovništvo, te za mala i mikro preduzeća i samostalne preduzetnike. Fizička lica se mogu odlučiti za Namjenski kredit za adaptaciju/rekonstrukciju stambene jedinice uz energetsku efikasnost ili Stambeni kredit za kupovinu postojeće stambene jedinice sa energetskim certifikatom.

Više informacija dostupno je na web stranici www.raiffeisenbank.ba

 

Izvor:https://www.klix.ba/biznis/povrat-novca-do-20-posto-od-iznosa-raiffeisen-kredita-za-energetsku-efikasnost/190523053

Back To Top
X