kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

NEWSLETTER 4

Lokalni razvoj pokreće se i ostvaruje kroz projekte lokalnog razvoja.  Zbog toga, lokalna samouprava ima ulogu stvaranja uslova za iniciranje i pokretanje ovakvih projekata i ukupnog razvoja JLS.

U praksi je potvrđeno da se najbolji rezultati postižu ukoliko lokalna samouprava razvoju svoje zajednice (JLS) pristupi kao razvojnom projektu, kojeg treba osmisliti, pripremiti i voditi u skladu s realnim privrednim, stručnim i tržišnim postulatima i načelima projektnog upravljanja, tako da se njegovom realizacijom uspostave realni uslovi i aktivnosti koji će rezultirati restrukturiranjem nepovoljnog stanja i pokretanjem razvoja.

Grad Zenica kontinuirano nastavlja razvijati Zenicu različitim mehanizmima, pristupima, alatima, sredstvima, načinima i idejama težeći od Zenice napraviti grad koji zadovoljava evropske standarde kako infrastrukturno tako i ambijentalno.

U nastavku predstavljamo neke od aktivnosti Službe za privredu i upravljanje razvojem i Agencije ZEDA, realizovane u posljednjem kvartalu 2019. godine.

Privredni bilten 4 

Back To Top
X