kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Najvažniji regruterski event u regiji stiže u Sarajevo: Sve spremno za Recruiters Assemble

Recruiters Assemble

Popcorn Recruiters organizuje u Sarajevu četvrti po redu Recruiters Assemble, prvi sličan događaj u regionu osmišljen isključivo za regrutere, TA i HR profesionalce sa ciljem promocije recruitmenta kao profesije, prosperitetne karijere i sve popularnije industrije.

Organizator i idejni stvaralac Recruiters Assemble eventa je Popcorn Recruiters, jedina specijalizirana regrutacijska agencija za IT, Outsourcing i BPO profesionalnce u BiH i jedna od vodećih u regiji Balkana.

Ova agencija podržava raznolik portfolio međunarodnih i regionalnih kompanija, od startupa do multinacionalnih korporacija u Jugoistočnoj Evropi dok putem Talentor grupacije regrutuju tech profesionalce u preko 30 zemalja širom svijeta.

Recruiters Assemble

Baza kandidata kompanije sadrži preko 65.000 profesionalaca koje su imali priliku upoznati, predstaviti i zaposliti za neke od klijenata poput: AT&T, T-Mobile, Rimac Automobili, DXC, IBM, Infobip, Symphony, Bosch i mnogi drugi.

Zašto Recruiters Assemble?

Recruiters Assemble u potpunosti oslikava misiju Popcorn Recruitersa u nastojanju da radi na promociji regrutacije kao profesije, prosperitetne karijere i sve popularnije industrije.

Nakon pandemije, regrutersko zanimanje je postalo izuzetno popularno gdje su se kompanije oslanjale na regrutere i HR profesionalce za svoj globalni rast. Najbolji pokazatelj toga je upravo količina oglašenih pozicija za regrutere koja je samo u 2021. godini na Linkedin platformi bila najviše promovisana sa preko 300.000 pozicija širom svijeta.

Ovaj događaj okuplja lidere industrije, stručnjake, profesionalce, entuzijaste ali i one koji to žele postati, kako bi diskutovali o novim trendovima, dijelili uspješne, ali i neuspješne prakse, širili poznanstva i u konačnici uživali u druženju sa kolegama iz industrije.

Više o događaju

Recruiters Asemble zasnovan je na ideji da bi regruteri trebali zajedno sarađivati i graditi zajednicu, kako bi doprinijeli razvoju industrije, umjesto da izbjegavaju druženje i dijeljenje znanja zbog straha od gubitka konkurentske prednosti.

Ovaj događaj se ističe jer imate priliku čuti internacionalne i regionalne govornike kako dijele svoja uspješna i neuspješna iskustva odnosno naučene karijerne lekcije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X