kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

NAJMLAĐI BUDUĆI PODUZETNICI U AGENCIJI ZEDA

ŠTA JE TO 3D PRINTER, ZA ŠTA SLUŽI 3D SKENER, ŠTA SE MOŽE NAPRAVITI NA CNC MAŠINI- MALIŠANI VRTIĆA ABAKUS SAZNALI SU DANAS 😀

Danas, 27. februara 2019. godine, Agencija ZEDA imala je nesvakidašnje goste 😀 <3. Više od 20 mališana Starije vrtićke grupe sa odgajateljicama, vrtića “Abakus” Zenica, posjetilo je Impulsni kreativni centar Agencije ZEDA.

Ovo je bio njihov prvi susret sa 3D printerom, 3D sekenerom, CNC mašinama i coworking prostorom.
Uposlenici Agencije ZEDA potrudili su se da mališani dobiju brojne informacije, nauče nove stvari o modernoj tehnologiji i provedu jedan neuobičajen dan.


Brojna pitanja, znatiželjni pogledi, začuđeni izrazi lica, smijeh i dječija graja obilježili su ovo prijepodne uposlenika Agencije ZEDA koji nemaju često priliku sarađivati sa najmlađima.

-„Potrudili smo se da na što jednostavniji način mališanima pojasnimo šta radimo, kako funkcionišemo, za šta služi moderna oprema kojom raspolažemo, šta i kako se može napraviti na ovoj opremi, te smo im dan uljepšali prigodnim poklonima. Također, veoma smo zahvalni na poklonu koji su nam uručili, a radi se o crtežu koji su pripremili specijalno za nas. Bilo nam je veliko zadovoljstvo sarađivati sa djecom iz ovog vrtića i naša vrata su im uvijek otvorena. S vremena na vrijeme organizujemo događaje koji su prilagođeni i najmlađima, te ćemo se u budućnosti truditi da organizujemo i više nego do sada sadržaja na kojima mogu učestvovati najmlađi stanovnici našeg grada “ – kazali su iz Agencije ZEDA.

 

Back To Top
X