kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

NAGRADNA IGRA – Vidite li svoju budućnost u Bosni i Hercegovini? (priče, fotografije, stripovi i druge vrste umjetničkog izražaja)

CAT objavljuje nagradni konkurs za mlade!

U sklopu projekta Citizens Against Terrorism otvoren je nagradni konkurs za najbolju priču, fotografiju, stripovi i druge vidove umjetničkog izražaja na temu “Vidite li svoju budućnost u Bosni i Hercegovini?” !

Mladi okupljeni oko inicijative CAT (Građani protiv terorizma) pozivaju sve kreativne mlade građane Bosne i Hercegovine da se aktivno uključe u izgradnju mira u našoj državi i razmisle o vremenima koja tek dolaze! Da li planirate otići ili ostati? Sve je to pitanje vaše budućnosti u Bosni i Hercegovini.

Sve što je potrebno jeste da dostavite priču, fotografiju, strip ili bilo koji drugi vid umjetničkog izražaja na temu “Vidite li svoju budućnost u Bosni i Hercegovini?”.

Najkreativniji radovi će biti objavljeni na našoj web stranici, a 2 rada će biti u prilici da osvoje novi Huaweii pametni sat!
Radove možete poslati na mail: catbih@hotmail.com, najkasnije do 24.12.2019.godine do 23:59h.

Pobjednik će biti objavljen na Facebook stranici CAT.

 

USLOVI ZA UČEŠĆE U NAGRADNOJ IGRI:

Starosna granica za učešće do 30.godina starosti.
Rok prijave do 24.12.2019.godine u 23:59h
Originalan dizajn na zadanu temu i CAT simbolima (mačke).
*Vaši radovi će biti objavljeni na našoj Facebook stranici, te radovi koji prikupe najviše simpatija publike osvajaju nagrade!

 

SRETNO MAČIĆI!

 

VIŠE O PROJEKTU:

CAT (Građani protiv terorizma) je inicijativa mladih iz Sjeveroistočne Bosne i Hercegovine (Bijeljina, Brčko i Tuzla) okupljenih oko ideje da na društvenim mrežama daju svoj doprinos u izgradnji mira i borbi protiv radikaliziranja društva, koje vodi u nasilni ekstremizam i terorizam.

Svoju popularnost dugujemo našim protagonistima, mačkama, koje svoja razmišljanja dijele sa širokim auditorijumom BH javnosti – te su samo tokom prošle godine uspjele dopreti do preko 2 miliona različitih korisnika sa sadržajem koje su osmislile i podijelile sa njima. U trenutku pisanja teksta, ova inicijativa je najveća internet inicijativa za mlade u Bosni i Hercegovini. Na njoj radi 10 mladih, koji ne samo da dolaze iz različitih sredina iz BiH, već su i različiti profili studenata i mladih ujedinjeni oko zajedničke ideje da mačke mogu graditi mir u Bosni i Hercegovini.

Pored aktivnog života na društvenim mrežama, mačke se trude da svoje znanje, iskustva i motivaciju za kontinuiran rad na gradnji mira u Bosni i Hercegovini prenesu i kroz organizaciju raznih aktivnosti, uglavnom usmjerenih ka mladima. Do sada su realizovani treninzi i edukacije za mlade iz Viteza, Foče, Brčkog, Tuzle, Srebrenika, Živinica i Zvornika, koji su po uzoru na naše mačke osmišljali i kreirali svoje kampanje na društvenim mrežama za svoje lokalne zajednice.

 

Svoj doprinos i podršku, najjednostavnije možete dati prateći nas na našim stranicama:
FB (http://www.facebook.com/CATBiH),
WEB-u (https://www.catbih.ba ) i
Instagramu (https://www.instagram.com/citizensagainstterrorism/)
ili angažujući se u pravljenju sadržaja (meme, video, fotografija, tekst, priča itd.) koje će naše mačke nesebično podijeliti sa širokim audotorijumom u BiH i regionu!

 

IZVOR: https://www.mreza-mira.net/

Back To Top
X