kalendar

Nothing from July 3, 2020 to August 3, 2020.

skip to Main Content

Nagrada za najuspješnije projekte za osnaživanje mladih Roma

Nagrada Za Najuspješnije Projekte Za Osnaživanje Mladih Roma

Poziv za nevladine organizacije i neformalne grupe koje realizuju projekte posvećene mladim Romima i Romkinjama.

Poslušajte

Međunarodna mreža mladih Roma TernYpe i Međunarodna mreža Phiren Amenca će u sklopu Evropske sedmice Roma prvi put dodijeliti nagradu “Evropski projekat za mlade Rome 2020” s ciljem promocije inkluzije mladih Roma i Romkinja u Evropi.

Nagrada za pobjednički projekat ili inicijativu je 2000 eura. Pet najboljih projekata bit će predstavljeno u Evropskom parlamentu, a njihovi predstavnici će biti pozvani da učestvuju u cjelokupnom programu Evropske sedmice Roma, između 23. i 26. marta 2020. godine.

Prijaviti se mogu sve registrovane nevladine organizacije i neformalne grupe iz zemalja Evropske unije, Zapadnog Balkana, Turske, Ukrajine i Moldavije koje su realizovale projekte za mlade Rome u periodu od 1. janura 2018. do 31. decembra 2019. godine, a u obzir će biti uzeti i projekti koji još uvijek traju.

Projekat ili inicijativa trebaju promovisati uključenost mladih Roma i njihovu samoorganizaciju, dijalog, ili kreirati prostor u kojem mladi Romi mogu postati aktivni građani i njegovati svoj identitet.

Rok za slanje projekata na engleskom jeziku je 25. januar 2020.

Više detalja možete naći ovdje

Izvor: www.diskriminacija.ba

Back To Top
X