kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MURISA DIZDAREVIĆ – ZENIČANKA KOJA JE KREIRALA BREND NAMIJENJEN NAJMLAĐIMA – BEBACHE

Zeničanka Murisa Dizdarević (56) elektromehaničar po struci, kreativna, uporna, snalažljiva, maštovita i radoznala, jedna je od onih koji nikada nisu radili posao za koji su se obrazovali ali se od djetinjstva pa sve do danas bavi ručni radom. Godinama Murisa plete, hekla, veze, pravi torbe i cekere, a prije nekoliko mjeseci počela je praviti igračke i kreirati brend Bebache.

-„Od djetinjstva se bavim ručnim radom, prije nego sam krenula u osnovnu školu. Mama me naučila da pletem, heklam i vezem. Plela sam razne odjevne predmete, od dječijih kopletića do džempera i suknji za odrasle. Prije 15 godina sam završila kurs šivenja i šijem za svoju porodicu. Pošto volim unikatne stvari došla sam na ideju da sama šijem torbe i cekere, koje sam i prodavala. Ideja za bebe se razvila prije 3 mjeseca kada mi je kćerka trebala na razmjenu studenata pa sam htjela da joj napravim nešto što će joj olakšati dane bez porodice. Napravila sam joj malu bebu od čarapica i shvatila sam da je to nešto u čemu ja uživam. Krenula sam dalje sa ištraživanjem na internetu i došla sam do trenutnog izgleda Bebacha“- rekla je Murisa čije igračke su namijenjene kako za novorođenčad tako i za stariju djecu.

-„U izradi beba koristi se pamuk, a punjene su antialergijskim silikonskim punjenjem. Odjeća Bebacha je od pamuka i lana, te se koriste razni ukrasi koji se mogu prilagoditi uzrastu djeteta. Iscrtavanje lica se radi akrilnim bojama i svaka beba je unikatna“ – napomenula je Murisa čiji je trenutni asortiman tek početak i kako kaže, već ima nove ideje.

Bebache možete pogledati na Facebook Bebache – Lutke izrada i prodaja, a u pripremi je i profil na Instagramu.

-„Želim da moje Bebache donesu osmijeh na dječija lica. Moj plan je da prenesem svoje znanje i ljubav prema ručnom radu na mlađu generaciju porodice, te da se ovaj posao razvija kao porodični biznis“ – otkrila je Murisa.
Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

 

 

 

 

Back To Top
X