kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MUBINA HODŽIĆ – STUDENTICA FARMACIJE KOJA SE UPUSTILA U AVANTURU PRETVARANJA HOBIJA U HONORARNI POSAO

Kada ste student, brojni su načini da zaradite džeparac ili pak dopunite studentski budžet. Oni koji su kreativni, vrlo brzo se snađu i dodatno zarađuju zahvaljujući svojim talentima ili vještinama. ZEDA je u rubrici #Blog od 2013. godine do sada, predstavila više od 900 priča o mladima i njihovim idejama, biznisima, hobijima, honorarnim poslovima, uspjesima, težnjama, nagradama, planovima. Mnogo sličnih, a toliko različitih priča koje je vrijedilo napisati, ispričati, ispromovisati i podržati prezentovano je u rubrici #Blog na stranici Agencije ZEDA. To je jedina rubrika u cijeloj BiH koja već sedam godina, svakog ponedjeljka predstavlja po jednu novu životno-poslovnu priču mladih.
Ovaj put predstavljamo Mubinu Hodžić (23) iz Sarajeva, studenticu na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu koja na kraju dana kada završi studentske obaveze, oslikava teksas jakne i cekere. To je krativni dio dana koji joj omogućuje da se opusti, mašta, ideje pretvori u djelo ili pak ispuni želje klijenata. Kako su društvene mreže odlične za promociju i prezentaciju kreativnih radova, Mubina je upravo zahvaljujući njima, dobila veliku podršku i odlučila se uploviti u svijet kreativaca, te javnosti ponuditi nešto neobično i drugačije.

-„Još od malena sam pokazivala sklonost ka ručnim radovima i slikanju. Oduvijek je bilo nešto što me opušta i obogati svakodnevnicu, međutim, obaveze i fakultet nisu ostavljale puno vremena da se ova ljubav razvije u nešto više. Moj hobi je nastao u vrijeme izolacije. Moja prva oslikana teksas jakna bila je daleko od savršenog ali moram priznati da je izazvala more pozitivnih komentara i simpatija, te sam se na nagovor dragih ljudi upustila u avanturu pretvaranja hobija u honorarni posao (i otvaranja Instagram profila) koji svakim danom ima sve više pratilaca i u kojem zaista uživam. Osim jakni, na zahtjev klijenata sam u ponudu uvrstila i ručno oslikane cekere sa karikaturama“ – rekla je Mubina koja je već duže vrijeme pokušavala pronaći hobi koji će joj biti honorarni studentski posao.
-„Okušala sam se u mnogim tehnikama i vrstama ručnog rada, ali oslikavanje teksas jakni je ono u čemu sam se pronašla i zaista uživam radeći to“ – istakla je Mubina čije radove možete pogledati na Instagram stranici @blue.den_

Ona je vrlo uporna, nerijetko tvrdoglava i vrlo pozitivna.
-„Znam da svaka situacija, pa i ona teža, ima rasplet i najčešće sretan kraj“ – rekla je Mubina.
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić. 

Back To Top
X