kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

MUBERA KESEROVIĆ – DOMAĆICA IZ ZAVIDOVIĆA POZNATA ŠIROM BIH PO PLETENIM TAŠNAMA

Mubera Keserović (50) iz Zavidovića, domaćica koja je još kao djevojka naučila heklati, plesti i vesti goblene, danas je poznata po pletenim tašnama. Sve je kako kaže počelo na nagovor starije kćerke koja je na internetu vidjela pletenu tašnu i zamolila mamu da joj napravi istu. Upravo tu tašnu je objavila na društvenim mrežama i mnogima se dopala pa su se narudžbe počele nizati jedna za drugom.

„Ovo možemo nazvati hobijem jer ja ovo stvarno volim raditi i uživam u tome. To me smiruje i opušta, ali svakako bi moglo prerasti i u posao kojim bih mogla doprinijeti kućnom budžetu“ -rekla je Mubera koja voli čitati, slušati muziku, bavi se poljoprivredom, a aktivna je članica jednog udruženja žena, te je završila brojne edukacije.

-„Na mnogo toga sam učestvovala, a nabrojat ću samo edukacije kao što su: krojenje, šivanje, tapaciranje, plastenička edukacija, pisanje projekata, kurs informatike, edukacije o oznaživanju žene u ekonomskom i političkom životu, radionice o ljekovitom bilju. Poslije edukacije o ljekovitom bilju sam zasadila jedan dunum ljekovitog bilja matičnjaka-melisa i pored toga imam svoj plastenik u kojem sebi i svojoj porodici proizvedem zdravo povrće“ – ponosna je Mubera čije tašne možete pogledati na Facebook profilu  Mubera Nusret Keserović 

„Volimo život koji živimo i živimo život koji volimo¨ – poručila je Mubera.

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X