kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MUAMERA NESLANOVIĆ:“U POČETKU JE SVE TO BIO HOBI, A POTOM SAM GA PRETVORILA U POSAO I REGISTROVALA TRADICIJSKI OBRT -Dar-„

Muamera Neslanović  (35) iz Busovače, ekonomski tehničar po struci, nikada nije radila posao za koji se obrazovala ali je radila poslove usko vezane za struku. U jednom trenutku, shvatila je da je vrijeme za promjenu pa se okušala u pravljenju najrazličitijih rukotvorina. Ona je jedna od onih koji su odlučili sami sebi kreirati radno mjesto, te je hobi pretvorila u posao.

Otkirva nam da je uporna, precizna, osjećajna, samostalna i organizovana, te da nije mnogo razmišljala da li da ono što joj sjajno ide, uozbilji i podigne na ljestvicu više.

Kada imate „kreativnu nit“ u sebi, onda nije mnogo potrebno da se ohrabrite i zaplovite u svijet kreativaca.

-„U početku je sve to bio hobi ali sam shvatila da ga mogu pretvoriti u posao, te sam registrovala obrt. Pravim razne ukrase za kosu, nakit, broševe, kutije od pliša, kićenice za svadbe, heklam torbe i kape“- rekla je Muamera ističući da je usrećuje kada se bavi kreativnošću i kada su njeni kupci zadovoljni. Ističe da je vječiti optimista, da se upornošću i voljom sve može postići, te nam otkriva da planira proširiti posao i povećati prodaju.

Muamerine proizvode možete pogledati na Facebook stranici Ručni rad Muamera

A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

Back To Top
X