kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

MUAMERA ČAUŠEVIĆ – KURTOVIĆ:“ŽIVOTNA ŽELJA MI JE PRETVORITI OVAJ HOBI U POSAO“

 

Mnogo puta do sada smo pisali o ljudima koji osim posla u struci imaju i hobi koji im donosi dodatnu zaradu. Upravo i sada pišemo jednu takvu priču.
Sarajka Muamera Čaušević – Kurtović (40), ekonomski tehničar po struci, zaposlena kao trgovac, neko je ko je vrlo kreativan i kako kaže, zaljubljena je u dekupaž. Već sedam godina, Muamera uspješno izađuje kutije, podmetače, ogledala, organizere za kozmetiku i nakit, a radi i slike.

-„Oduvijek je u meni tinjala kreativnost. Nakon perioda koji je bio vrlo težak za mene jednostavno je isplivala na površinu.Upravo tada sam upoznala dekupaž i zaljubila se u njega. Ljudi koji znaju provesti svoje želje u djela zadovoljniji su svojim životima.Tako da imam želju hobi pretvoriti u posao“ – otkrila je Muamera čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici Muamera Beba dekupaz shop 

„Privilegija u životu je biti ono što jesi.Maštanjem sve jasnije vidimo put ispred sebe.A kada, vidimo put onda znamo da hodamo i danju i noću“ – poručila je Muamera.
Ako i vi želite s nama besplatno podijeliti priču o svom hobiju, javite nam se na Facebook profil Ajna Hodžić  i napišite nam čime se bavite.

Back To Top
X