kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MR. EKONOMIJE, ANISA ŠIŠIĆ-TOPALOVIĆ-Paperla- ČUVARI USPOMENA

Zeničanka Anisa Šišić-Topalović (30), magistar ekonomije, spoljnji saradnik u zvanju viši asistent na Ekonomskom fakultetu u Zenici neko je ko se umije i kreativno izražavati i to vrlo dobro i zapaženo. Ona je ambiciozna, optimistična, empatična, pouzdana i vrijedna. Kreativno izražavati? A kako? Anisa je pokrenula kreativnu radionicu i nazvala je Paperla.
Paperlin osnovni proizvod je knjiga uspomena ali u ovoj radionici nastaju i torte iznenađenja izrađene od višegramskog papira, personalizirani rokovnici, pozivnice za vjenčanje, obilježivači za knjige, a posljednji hit je kutija uspomena.

-„Od kad znam za sebe, uvijek sam imala potrebu da se kreativno izrazim. Uvijek je taj kreativni izraz mojih misli bio samo za moje najbliže ili mene. Prošle godine u mjesecu martu sam odlučila da pokrenem svoj mali kućni posao. Ovo je prvenstveno bila moja želja da svoje ekonomsko znanje iskušam u praktičnom smislu. Dugi vremenski period sam prvo istraživala tržište i razmišljala šta bi to moglo da bude posebno interesantno kupcima. Moj mali dječak mi je bio inspiracija da započnem priču s Paperlom. Kreirati šarene stranice kojima je osnovna namjena zabilježiti i sačuvati trenutke odrastanja mališana bio je početni korak u ovom mom kreativnom svijetu“ – otkrila je Anisa čija je radionica još uvijek na nivou hobija ali vremenom kako kaže, planira registrovati djelatnost i napraviti uspješnu poslovnu priču.

-„U životu sam 100 postotni optimista, radujem se svakom danu i svaki dan za mene je prilika da učinim nešto lijepo i nešto korisno. Moj životni moto je PER ASPERA AD ASTRA. Moj najveći životni motiv je da čovjek u sebe mora uložiti 100 posto i u bilo koji posao, da bi imao povratnu informaciju. I kada ne ide sve najbolje, uvijek pomislim na činjenicu da svaki čovjek ima svoju krivulju uspona i padova. Pozitivne misli, vjera, rad i istrajnost parametri su uspjeha“ – naglasila je Anisa.

„Moje najveće profesionalno dostignuće je što sam dio akademske zajednice. Moja težnja je da od Paperle napravim poznati bh. brend“ – rekla je Anisa čije proizvode možete pogledati na Facebook stranici Paperla – knjige uspomena https://www.facebook.com/PaperlaKnjigeUspomena/, kao i na Instgramu @paperla.scrapbook https://www.instagram.com/paperla.scrapbook/?hl=hr

 

-„Moderno doba, savršenstvo u tehnološkom napretku, mrežna povezivanja i razna druga čudesa su nas otuđila od onih lijepih trenutaka. Ja još uvijek imam svoje albume, koje je mama prije dvadeset i nešto godina uređivala, svaka slika ima zabilješku, kad je nastala, ko je na slici, neku lijepu misao. S druge strane, danas mnoštvo slika na računarima, usb-u, mobitelima… Uspomene i listanje starih fotografija u nama bude najljepše osjećaje, najljepše osmijehe. Za kraj jedan citat Meše Selimovića koji je povezan sa prethodnim tekstom „Bogatstvo je za mene ono što mogu poneti bilo gde da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti, ni izgubiti, niti mi ih neko može ukrasti“- rekla je Anisa.

A Vi, ako do sada niste kliknuli like na našu stranicu, učinite to sada klikom OVDJE.

Ako nam do sada niste ispričali svoju priču, a imate interesantnu priču o hobiju, započetom poslu, traženju ili pronalasku posla, promjeni posla, odlučnošću da karijeru okrenete u suprotnom smjeru, priču o odlasku u inostranstvo na nastavak obrazovanja ili u potrazi za poslom, javite nam se na ajna@zeda.ba ili nam pišite na Facebook.

Back To Top
X