kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MOSTARKA POZNATA PO CVJETNOM BRENDU, LJILJANA BADALIĆ:“PUNA SAM POZITIVNE ENERGIJE I KREATIVNOSTI“/Lily ružice Design

Rubrika #Blog Agencije ZEDA, mjesto je na kojem priliku dajemo onima  koji su po nečemu dobri ili izvrsni, posebni ili prvi, da ispričaju svoju priču, predstave svoje uspjehe, radove, djela, pokažu svoje medalje i predstave svoje životno – poslovne puteve. Već 7 godina, u rubrici #Blog promovišemo male biznise i omogućujemo im da desetine hiljada recipijenata sazna baš za njih i njihovu priču. To im otvara mnoga nova vrata pa ih kontaktiraju mediji, potencijalni kupci/korisnici, partneri/saradnici…Nikada ne znate kada ćete nekome biti inspiracija i ko će pročitati vašu priču. Nikada ne znate šta će se novo pokrenuti, a mi smo svjedoci brojnih pozitivnih rezultata.
Iako putem #Bloga promovišemo mlade, često se tu nađe i priča o onima u nešto zrelijim godinama koji se imaju čime ponositi i koji mladima mogu biti odličan primjer. Upravo danas donosimo jednu takvu priču o Ljiljani Badalić (60) iz Mostara koja radi kao rekviziter u Hrvatskom narodonom kazalištu u Mostaru ali je javnosti poznata i po ručnim radovima i brendu Lily ružice Design.

-„Puna sam pozitivne energije, a glava mi je puna kreativnosti. Ručnim radom sam se počela baviti prije 8 godina sasvim slučajno vidjevši na kolegici jednu ružu. Na internetu sam potražila mogućnosti izrade i odmah pokušala. Uništeni brojni materijali i isprženi prsti od silikonskog ljepila bili su počeci“ – prisjetila se Ljiljana čiji cvjetni nakit je poznat širom BiH ali i svijeta.

-„Svaka latica, svaki cvijet se obrađuje do perfekcije. Mislim da me je to i održalo u svijetu kreativnosti ovako dugo jer se moji radovi prodaju kako u BiH tako i širom svijeta. Ponosim se svim pohvalama koje godinama dolazile sa svih strana svijeta. Ovo je moj veseli cvjetni pogled na život i na svijet. Sretna sam jer snagu crpim iz sretnog braka i divne porodice. Imam 2 sina, 2 nevjeste i četvereo unučadi“ – ponosna je Ljiljana koja ističe da nikada nije kasno da istražimo naše talente.
-„Nikada nije kasno da se uključimo u neki dodatni rad i da pokrenemo neki hobby jer možda i nismo znali da imamo talenat. Vrijedi pokušati“ – rekla je Ljiljana čije radove možete potražiti na Facebook stranici Lily ružice Design 

Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X