kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MIRJANA RADOJKOVIĆ-“ŽENA KOJA NE ZNA ZA PORAZE!”

Agencija ZEDA je do sada objavila više od 800 priča o mladim i kreativnim ljudima koji su predstavili sebe, svoj hobi, posao, uspjeh, ideju, plan, zamisao, poslovnu želju ili pak ideju. Upravo njihove priče, ideje, uspjesi, putevi i načini realizacije pomoći će mnogima koji i sami razmišljaju da se okušaju u nečemu sličnom. Mnogo je toliko sličnih, a toliko različitih i inspirativnih priča koje su mladi ljudi ispričali i predstavili svoje životno-poslovne puteve. Danas vam donosimo jednu novu priču, ovaj put ne iz Bosne iz Hercegovine nego iz Srbije, o ženi koja nije dozvolila da je prepreke zaustave nego naprotiv, ojačaju.
Mirjana Radojković (36) iz Smedereva, mašinac po struci, nikada nije radila posao u struci i ne planira. Već šest godina samostalno posluje i bavi se trgovinom. Osim posla, ima dva hobija – popravlja i prepravlja stare stvari i bavi se pirografijom kojom pravi unikatne i neobične predmete.
Pirografija ili pirogravura (iz grčkog jezika u značenju „vatra“ i „pisanje“) je umjetnička tehnika ukrašavanja drveta ili kože kao i drugih materijala pomoću vrelih predmata kao što je npr. žarač gdje se upotrebljava najviše svijetlo drvo kao javor ili lipa pomoću specijalnih vrhova određenih različitim temperaturama, naklonjenostima pod uglom i vremenom kontakta gdje se mogu dobiti razni efekti i tumačenja svjetlosti i sjenki.
-„Moja ljubav je oduvijek bila prepravka starih stvari i baš uživam u tome, ujedno se bavim i pirografijom koja je u međuvremenu postala moja druga ljubav! Posljednjih 5 godina se bavim kreativnim radom, trenutno je to hobi koji donosi zaradu, možda ne baš preveliku ali ja sam zadovoljna“ – rekla je Mirjana koja želi otvoriti radnju unikatnih poklona.
-„Ujutru kada ustanem prošetam do kćerkine sobe i to je ono što me gura jače kroz život. Ona je moja najbolja drugarica, pomoćnik u radionici, savjetnik i kritičar“ – rekla je Mirjana čije radove možete pogledati na Facebook stranici Zvončicini Unikati 
Ona je neko ko ne odustaje na prvim preprekama i na svaku od njih gleda kao na izazov.
-„Ako današnji dan nije bio dobar, svaki sljedeci dan biće bolji. Inače sam optimista i moj životni moto je: „Ono što te ne ubije, ojača te!“. Tom logikom sam se vodila i kada su mi konstatovali tumor na dojci i sama ta logika mi je mnogo pomogla u toj borbi“- rekla je Mirjana koja planira proširiti posao koji radi i dopuniti ga radnjom unikatnih poklona.
-„Tvrdoglava sam jako, uporna i kada mi neko kaže “ne možeš” to mi je okidač da moram“ – rekla je Mirjana.
Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

 

Back To Top
X