kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MILAN ILIĆ – NOVINAR KOJI ŠETA PSE/ iWalkDog

Sedam godina unatrag, otkako postoji #Blog Agencije ZEDA, predstavili smo brojne životno-poslovne priče, toliko slične, a toliko različite. Mnogo specifičnih poslova, mnogo različitih hobija, brojni uspjesi, nagrade, dostignuća, priče koje vrijedi ispričati i prepričati predstavljeni su u našoj rubrici #Blog, jedinoj u BiH koja svakog ponedjeljka predstavlja mlade ljude koje treba podržati.
I ovo je jedna takva priča. Priča o Milanu Iliću (26), iz Milića, koji živi u Sarajevu, novinaru koji šeta pse. Šetač pasa je nešto što u inostranstvu nije nepoznanica ali je kod nas vrlo rijetko zanimanje. Koliko šetača pasa vi znate? Mi ćemo vam predstaviti Milana koji i sam ima psa.
On je novinar koji honorarno radi posao za koji se obrazovao, a kao dopunski posao, kao neko ko jako voli pse, odlučio se da bude šetanje pasa. Ujutru i uvečer šeta pse, a tokom dana piše tekstove.
-„Tokom pandemije koronavirusa ostao sam bez posla i u glavi mi se ova ideja vrtjela već dugo, ali je nisam nikako stigao ostvariti do kraja. Kada se ima više vremena, više se i razmišlja i tako je nastao iWalkDog, odnosno šetanje pasa drugim ljudima. Trenutno imam 2 klijenta koja šetam konstantno gdje sam dogovorio dugoročnu saradnju“ – rekao je Milan kojeg ljudi najčešće kontaktiraju putem Facebook stranice iWalkDog 
Svi koji imaju životinje ističu da vrijeme provedeno sa njima pozitivno utiče na psihu. Nakon svih obaveza, vrijeme sa životinjama djeluje relaksirajuće.
-„Ovo je takav posao koji pomaže da se odmori mozak i u kojem se uživa. Volim provoditi vrijeme sa psima, a uz to i dodatno zarađujem. Planiram registrovati biznis, a svakako ću se nastaviti baviti novinarstvom“ – rekao je Milan koji će uz pomoć lonac.pro uskoro registrovati biznis, a u toku je i Konkurs za šetača pasa na području Sarajeva  kojim će se uz Milana zaposliti još jedna osoba.
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X