kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MERIMA SMAJIĆ – SARAJKA KOJA MANDALAMA ODUŠEVLJAVA JAVNOST

Novi je dan i ovo je odličan trenutak da vam predstavimo još jednu sjajnu životno-poslovnu i kreativnu priču iz rubrike #Blog u kojoj Agencija ZEDA već 7 godina predstavlja životno-poslovne priče o ljudima koji imaju zanimljive poslove, hobije, ideje, priče o ljudima koji imaju šta pokazati, čime se pohvaliti i koji mogu nekome biti inspiracija ili motivacija. Danas predstavljamo upravo jednu takvu priču. To je priča o Merimi Smajić (26) iz Sarajeva, koja je ekonomista po struci, a javnosti je poznata kao neko ko odlično izrađuje unikatne mandala predmete. Naime, Merima je jedna od onih koji su oduvijek voljeli crtati, a ljubav prema šarama po kojima je danas poznata počela je još kada se upoznala s tehnikom kne i crtanja po rukama. Tražila je nešto što će njene radove zadržati trajnom uspomenom pa ih je odlučila crtati na predmetima koji će krasiti nečiji dom ili svakodnevno biti u upotrebi.
Slike na platnu, tanjiri koji mogu biti dekoracija ili u svakodnevnoj upotrebi, šolje i šoljice za kafu, čajnici, rokovnici, samo su dio Meriminog šarenog asortimana koji svakoga oduševljava. Ono što je zanimljivo jeste i činjenica da je Merima samouka i kaže da u vrijeme kada je ona bila na počecima nije ni bilo edukacija za stil kojim ona crta, iako se i danas najčešće mogu pronaći radionice tačkanja.
-„Počela sam iz hobija ali s ciljem da to pretvorim u svoj mali biznis od kuće što i jeste. Neki od planova se već ostvariju, a to je da se moji radovi nađu u nekoliko dućana širom BiH, a možda i šire. Također, voljela bih otvoriti i svoj dućan u kojem ću moći izložiti svoje radove i imati prostor za izrađivanje istih gdje bi ljudi mogli doći vidjeti radove uživo ali i vidjeti i sam proces izrade“ – rekla je Merima čije radove možete kupiti u dućanu Vitrina, na Bascarsiji u ulici Kazandžiluk 23, možete je kontaktirati i naručiti nešto po želji ili odabrati nešto od ponude na Facebook stranici MandalArt by Merima  kao i na Instagram profilu @mandalart_bms 14
Pozivamo vas da nam i vi ispričate svoju priču o poslu, hobiju, ideji, želji, nadanju, pokušaju, uspjehu ili ambicijama na čijem ostvarenju radite.
Pozivamo sve one koji imaju interesantne priče koje bi mogle biti nečiji vjetar u leđa, ohrabrenje, savjet, motivacija ili inspiracija da nam se jave i ispričaju nam svoju životno-poslovnu priču. Svi zainteresovani neka pišu na Facebook Agencije ZEDA ili na profil Ajna Hodžić ili neka nam se jave na mail: ajna@zeda.ba

Back To Top
X