kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MELISA TERZIĆ – „PRONAŠLA SAM NAJJEFTINIJI, NAJBRŽI I NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN DA POKUŠAM ZARADITI NOVAC“/IGRAČKE OD ČARAPA

Zeničanka Melisa Terzić (27), veterinarski tehničar bez posla u struci, našu pažnju skrenula je svojim kreativnim radovima. Melisa pravi igračke od pamučnih čarapa koje puni vatom.
-„Mnogo sam razmišljala šta bi bilo najbolje da radim kako bih pokrenula svoj biznis ali sam željela da bude kreativno i lijepo. Kao i na svakom početku, ništa se ne može početi bez određenih ulaganja novca. Tako sam odlučila da je ovo najjeftiniji, najbrži i najjednostavniji način da pokrenem nešto. Pokušavala sam već da pravim mini posuđe od aluminijumskih limenki međutim nije mi uspjelo jer je potrebno puno vremena i ulaganja. Ne znači da sam odustala jer imam u planu nastaviti sa tim radom ako uspijem dovoljno zaraditi od trenutnog kreativnog rada koje se zasniva na izradi pamučnih igrački. Mnogi su mi preporučivali da se bavim izradom nakita i poklona međutim znam da je to danas puno rasprostranjeno pa sam smatrala da bi bilo bolje da krenem od nečega što rijetko ko radi i pravi“ – rekla je Melisa koja je sa izradom igračaka počela prije dva mjeseca.

-„Svjesna sam da će biti potrebno još puno vremena kako bih stekla neki vid popularnosti i privukla pažnju svojim radom. Trenutno sam u fazi izrade igrački raznih vrsta i oblika. Želim da i sama vidim koje su moje granice jer sve ovo radim prvi put. Nisam do sada imala iskustva sa izradom sličnih proizvoda. Imam muževu podršku i sigurna sam da bez njegove podrške ne bi ni počela sa svojim radom. Moja želja je da uspijem i neću odustati od pokušavanja. Željela bih kreirati vlastiti posao od kojeg bismo kao prodica imali dodatni prihod za život i omogućili sebi vlastiti krov nad glavom.Tako da se iskreno nadam da ću nakon dugo vremena naći način i sredstva dovoljna za registrovanje obrta i pretvaranja hobija u svoj posao“ -rekla je Melisa čije igračke možete pogledati na Facebook stranici Unikatne igračke Zenica. 

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

Back To Top
X