kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MELISA SOFTIĆ – OD HOBIJA DO POSLA

U rubrici #Blog Agencije ZEDA od 2013. godine do danas su predstavljene brojne životno – poslovne priče. Mnogo hobija, različitih poslova, ideja, prekvalifikacija, dokvalifikacija, ideja i vrlo sličnih, a toliko različitih priča smo predstavili. Sve te priče primjer su onima koji razmišljaju da se i sami okušaju u sličnome, kako, na koji način i zašto da se i sami usude napraviti poduzetnički korak.
Jedna od onih koji ne rade posao u struci nego su svoju karijeru usmjerili prema pretvaranju hobija u posao je Melisa Softić (25) iz Kladnja, bachelor filozofije i sociologije. Nakon što je odradila pripravnički staž za posao u struci, posvetila se proizvodnji prirodne kozmetike i širom BiH postala poznata po brendu koji je kreirala – Rosa – Dodir prirode. Njeni proizvodi su prirodna kozmetika – sapuni, melemi, pilinzi za tijelo, te giftbox i flowerbox proizvodi.
Kreativna, organizovana, komunikativna i ambiciozna, Melisa već 3 godine nastoji oživjeti ideju o kvalitetnoj prirodnoj kozmetici za sve tipove kože koristeći se prirodnim sastojcima sa planine Konjuh.

-„Ako se zapitate zašto je moj izbor bio prirodna kozmetika razlog je jer sam primijetila da na našem području nema odgovarajućih proizvoda od prirodnih sastojaka koji bi rješavali određene kožne probleme ali i koji bi služili za njegu kože, a da ne sadrže štetne i hemijske sastojke“ – rekla je Melisa koja voli kuhati pa kaže da je također zanima i ideja o pravljenju torti i kolača na neki novi interesantan i kreativan način.
-„Ovo je hobi koji planiram registrovati kao pravi posao. Zarađujem trenutno nedovoljno za svoje ambicije i nadam se većoj prodaji i proširenju posla“ – rekla je Melisa koja planira registrovati obrtničku djelatnost.
-„Ja sam veoma ambiciozna osoba. Uvijek nastojim poboljšati svoj rad i biti sve bolja, to mi je motivacija za rad čak i kada se nađem na putu neke teškoće. Želim da moj brend bude još poznatiji i na ostvarenju svojih ciljeva svakodnevno radim“ – rekla je Melisa čije radove možete pogledati na Facebook stranici Rosa-Dodir prirode

Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X