kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MELA ČALKIĆ – PROFESORICA KNJIŽEVNOSTI SA KISTOM U RUCI/ Unique Art by Mela

Skromna, kreativna, odgovorna, uporna i dosljedna, Travničanka Mela Čalkić (40) prof. književnosti naroda BiH iz Travnika, bez posla u struci, umjetnička je duša koja veliku pažnju privlači svojim umjetničkim djelima i brendom Unique Art by Mela. Mela slika akrilnim bojama, a važno je istaknuti da je i certificirani instruktor OSP slikanja (one stroke painting level 1 i 2).
-„Ja slikam na predmetima kako upotrebljivim tako i ukrasnim, OSP tehnikom slikanja, to su predmeti od MDF-a, stakla, platna i slikam umjetničke slike rađene kao moja inspiracija ili sa temom po želji kupca. Najviše volim jesenje motive, slike su vesele i pune živih boja; to su uglavnom ujedno i motivi mojih slika, kao i cvjetni motivi“ – rekla je Mela koja već 6 godina plovi vodama šarenila, mašte i umjetnosti.
-„Slikanje je moja prva ljubav i to je jedini posao kojim bih se bavila, to je nešto što me ispunjava. Nadam se da ću vremenom to pretvoriti u posao koji će se moći registrovati u vidu nekog ateljea“ – rekla je Mela čije radove možete pogledati na Facebook stranici Unique Art by Mela 
Najponosnija je na nagrade koje je dobila od “Light Space And Time” online galerije:
Special Recognition Category za sliku “Autumn in the Valley”,
Special Merit Category za sliku “A Little House in the Flower Garden” i
Special Merit Category za sliku “Romantic Garden” (https://www.lightspacetime.art/)
U budućnosti planira otvoriti atelje u kojem će moći slikati ali i organizovati kreativne radionice, te podučavati OSP slikanje.

Ako i vi želite podijeliti priču o svom hobiju, poslu, profesionalnom ili privatnom dostignuću, osvojenoj nagradi, ako želite podijeliti priču koja bi drugima mogla biti primjer, koja bi nekoga mogla inspirisati i podstaknuti na korak naprijed, javite se na Ajna Hodžić. 

 

Back To Top
X