kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MEHRUDIN HALAĆ – OD PROIZVODNJE U GARAŽI DO PREDUZEĆA KOJE ZAPOŠLJAVA VIŠE OD 20 LJUDI

Mehrudin Halać (50), rudarski tehničar po struci, nakon dugogodišnjeg iskustva u proizvodnji namještaja, pokrenuo je vlastitu proizvodnju tapaciranog namještaja i zaposlio porodicu. Danas, Mehrudin zajedno sa suprugom, kćerkom i sinom, polako ali sigurno gradi prepoznatljiv brend „DOMEA“.
-„Prije nego što sam počeo proizvodnju namještaja, bavio sam se prodajom na pijaci. Nakon toga sam se zaposlio u proizvodnji tapaciranog namještaja. Prilikom raspada firme, supruga i ja smo se odlučili samostalno baviti proizvodnjom namještaja pozajmivši novac 2005. godine.
Zbog supruginog neiskustva u krojenju i šivanju, prvoj sećiji vremenski je trebalo 11 dana da bude gotov proizvod. Zajedno smo se učili stolarskom i tapetarskom poslu. Istu tu sećiju je kupio naš komšija upitavši: ”Da li je gotova?”, pri našem potvrdnom odgovoru, komšija je kupio sećiju čim smo je završili“ – prisjeća se Mehrudin.

„Hari“ proizvodnja je smještena u Biznis inkubatoru Zenica kojim upravlja Agencija ZEDA.
-„Za poslovanje u Biznis inkubatoru Zenica odlučili smo se zbog veće potražnje naših proizvoda, a nismo imali vlastiti prostor da bismo zadovoljili potražnju. Saradnja s Agencijom ZEDA nam je pomogla u širenju našeg posla. U budućnosti ćemo težiti ka tome da kupimo vlastiti prostor“ –naglasio je Mehrudin čije se preduzeće iz godinu u godinu uspješno razvija.

-„U početku nas je bilo troje, a sad nas je 17 u proizvodnji i 7 u Salonu namještaja ”DOMEA” pod vodstvom našeg sina Harisa Halaća (27) , u čemu mu pomaže njegov kolektiv gdje je zaposlenje stekla i naša kćerka Ajla Halać (20) u organizaciji rada i prodaji. Kada se osvrnemo na početak, možemo biti zadovoljni postignutim. Danas svi u porodici imamo posao, a uz nas i više od 20 ljudi sa svojim porodicama“ – rekao je Mehrudin čije proizvode možete potražiti u salonu namještaja „DOMEA“ smještenom u Robnoj kući „Zeničanka“, Jelah, TIK d.o.o., Sarajevo, SINKRO d.o.o., Kiseljak, Rekrod d.o.o., Bugojno, Konfor d.o.o., Ilijaš, Ezam d.o.o., Kaonik, Mebl-Star d.o.o. ili na https://www.domea.ba/; https://www.facebook.com/harinamjestaj/?ref=bookmarks; https://www.facebook.com/salondomea/?ref=bookmarks
-„Ako razmišljate o otvaranju vlastitog preduzeća morate biti strpljivi, ustrajni i spremni na odricanje“ – poručio je Mehrudin.

Back To Top
X