kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

Međunarodna stipendija UCAS-a, Kina

Univerzitet kineske akademije nauka (UCAS) nudi mnogobrojne master, doktorske i nediplomske stipendije za 2019/2020 godinu.

 

OBLAST:

Program razmjene za bilo koji predmet.

 

 

OPIS

Studenti svih država su dobrodošli da se prijave. Uspješno prijavljeni studenti mogu očekivati da će imati povoljnost pune Ili djelimične školarine. Ističe za 75 dana! Univerzitet nudi brojne opšte i predmetne planove finansiranja. Cilj stipendije je da privuče najbolje i najmotivisanije ljude u Kinu. UCAS je viša obrazovna institucija, osnovana uz odobrenje Ministarstva za obrazovanje, fokusirana na diplomsko obrazovanje. UCAS ima visoko kvalifikovani fakultetski tim koji se sastoji od predavača i nadzornika iz fakulteta UCAS-a, CAS institute i prvoklasni ambijent za naučno istraživanje za studente da bi se njime I bavili.

 

 

Puna ili djelimična školarina će biti dodijeljena dobitnicima stipendije uz sljedeće detalje:

Izuzeti iz školarine: doktoranti će biti izuzeti iz školarine od 40.000 RMB godišnje, master studenti će biti izuzeti iz školarine od 30.000 RMB godišnje, stariji studenti na razmjeni će biti izuzeti iz školarine od 3000 RMB mjesečno, redovni studenti na razmjeni će biti izuzeti iz školarine od 2.600 RMB mjesečno.
Stipendija: UCAS pruža mjesečnu stipendiju od 2.500 RMB za doktorante, starije studente na razmjeni I doktorante na zajedničkim programima I 2000 RMB za master studente I redovne studente na razmjeni. Uz to, domaći nadzornik I CAS institut/UCAS škola/fakultet (nadalje nazivan institut/škola) pružaju pomoć pri istraživanju dobitnicima u pogledu njihovih akademskih djelatnosti. Ukupna visina mjesečne stipendije neće biti manja od 3500 RMB za doktorante, starije studente na razmjeni i studente na zajedničkim programima, a 3000 RMB za master studente i redovne studente na razmjeni.
Smještaj: UCAS pruža osnovni sjmeštaj dobitnicima u institutima I školama u Pekingu. Dobitnicima CAS instituta smještenim van Pekinga biće obezbijeđen osnovni smještaj kada budu pohađali koncentrisane studije na UCAS-u, dok će njihovi domaći instituti pomoći pri obezbjeđivanju smještaja ili rješavanju problema vezanih za smještaj nakon što se dobitnici vrate na završavanje njihovih koncetrisanih studija, a platiće relevantne troškove na zahtjev instituta.
Zdravstveno osiguranje: vrhunsko osiguranje košta 800 RMB godišnje, sa 400 RMB za pola godine I biće im odbijeno od prve stipendije svake akademske godine.

 

USLOVI

Svi studenti moraju da zadovolje sljedeće kriterijume:

Da ispunjavaju kriterijume za prijem za međunarodne studente UCAS-a.
Da budu preporučeni od supervizora i instituta/škole sa kojim je supervizor povezan.
Imaju odgovarajući stav prema učenju i naučno-istraživačkom radu i imaju izvanredna akademska dostignuća.
Nijesu prihvatili bilo koje drugo pokroviteljstvo u vrijeme podnošenja zahtjeva.
KandidatI za masters ne bi trebali da budu stariji od 30 godina.
Kandidati za doktoraturu ne bi trebali da budu stariji od 35 godina.
Studenti na zajedničkim programima: bez starosne granice
Redovne i stariji studenti na razmjeni ne bi trebali da budu stariji od 40 godina.
Stariji studenti na razmjeni ne bi trebali da budu stariji od 45 godina.
Programi na engleskom jeziku: Kandidati trebaju da imaju adekvatno znanje engleskog jezika.
Kandidati trebaju trenutno da studiraju na višim institucijama u inostranstvu.
Viša ustanova u inostranstvu, s kojom je podnosilac povezan, treba da potpiše relevantnu saradnju i dogovor o razmjeni sa CAS / UCAS / CAS institutima.
Nagrađeni studenti trebaju da se registruju prije novembra 2017.
Akademska posjeta zajedničkoj kulturi u CAS-u ne bi trebala da traje kraće od 3 meseca.
Studenti trebaju da se registruju prije novembra 2019.
Studenti će biti dodatno edukovani za najmanje 6 mjeseci.
Studenti koji trenutno studiraju na višim institucijama u Kini se ne mogu prijaviti (sa izuzetkom za ovogodišnje diplomirane).
Ne postoji ograničenje za nacionalnosti.

 

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili ispunite onlajn aplikacionu formu na linku.

 

 

ROK ZA PRIJAVU

31. mart 2019.

Detaljnije na: http://english.ucas.ac.cn/index.php/admission/international-students/scholarship-financial-aid/5053-call-for-2019-ucas-scholarship-for-international-students

 

 

Izvor: https://mladiinfo.me

Back To Top
X