kalendar

April 18, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Pisanje i izrada projektnih prijedloga" - Udruženje poslodavaca Zenica

April 23, 2024
  • Edukacija za privrednike: "Digitalni marketing" - Udruženje poslodavaca Zenica

skip to Main Content

MARIJA VUČIĆ – BANJALUČANKA SA KISTOM U RUCI ČIJI ĆE POTPIS USKORO POSTATI REGIONALNO PREPOZNATLJIV

Banjalučanka Marija Vučić (22), studentica četvrte godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, ima hobi koji joj omogućuje da sama zaradi studentski džeparac ali i usreći mnoge vlasnike njenih radova. Marija već šest godina slika uljem na platnu, ali i crta tehnikom mekog pastela ili grafitnom olovkom (najčešće portrete). Završila je školu slikanja „Atelje Pećarić“, a još kao djevojčica je crtala, slikala i ispoljavala kreativnost.
-„Najčešće slikam konje, te predivne životinje, koje predstavljaju snagu, brzinu, moć i podlogu kroz koju se može mnogo toga reći i izraziti, stoga ih najčešće koristim kao „sredstvo“ za prenos svojih emocija na platno. Pored toga, tu su i ženski likovi, pejzaži, sve ono lijepo što nas okružuje. Rekla bih da je ono što mene karakteriše težnja za prenošenjem samo lijepih, pozitivnih i jakih emocija koje želim da stvorim kod posmatrača. Ne volim teške, tužne teme, iz razloga što su one u našoj svakodnevnici, a slikarstvo i umjetnost uopšteno su tu da nas od njih odvoje“ – otkrila je Marija čiji je moto: „Kakve su ti misli- takav ti je život!“
-„Uvjerenja sam, da su misli svih nas toliko jake i važne i mogu da utiču na svaki naš dan i na sve što nam se dešava. Samo mi možemo da upravljamo njima, te ih usmjerimo tamo gdje želimo da idemo i djelujemo“ – rekla je Marija ističući da je sve što radi na neki način povezano s umjetnošću.
-„To sam zapravo ja. To čini moje biće i suštinu mog postojanja. Slikarstvo je nešto što neizmjerno mnogo volim i zaljubljena sam u to što radim. Kao slikarka, smatram da svi imamo odgovornost da se borimo za ideju boljeg okruženja i svijeta, a za to nema boljeg oružja od umjetnosti. Da se ne bavim slikarstvom, trebao bi mi opet neki drugi vid umjetnosti“ – pojasnila je Marija koja najradije slika uljem na platnu jer joj ulje kako kaže, daje bezbroj mogućnosti i greške ne postoje.
Ona je svoj talenat iskoristila i vrijedi za poznatu slikarku i nekoga ko je vrlo cijenjen u svijetu umjetnosti u našoj zemlji.

-„Zarađujem, prodajom svojih slika i izradom portreta po narudžbi mogu da ostvarim sasvim pristojnu zaradu. Naravno, sve uvijek može bolje, ali je važno biti zadovoljan i ne očekivati mnogo. Ja vjerujem da će vrijeme donijeti još veće interesovanje za moja djela, a onda i veću zaradu. Poznajem slikare koji žive i zarađuju samo od prodaje svojih autorskih djela i koji su živi svjedoci da se od slikarstva i umjetnosti generalno, može živjeti. Stoga ako radimo ono što radimo sa iskrenom ljubavlju i velikom upornošću, naš rad i trud će se kad tad isplatiti i izdvojićemo se na tržištu“ – kazala je Marija koja je imala i svoju samostalnu izložbu slika na koju je naročito ponosna.

-„Ponosna sam na svaku svoju sliku, na sve ono što napravim svojim kistovima. Mogu reći da je najponosniji događaj za mene do sada, bila moja prva samostalna izložba slika. Nadam se da će ih u budućnosti biti još mnogo. Težim tome da moj potpis postane prepoznatljiv, da moje slike vidi šira publika i da dam doprinos kulturi svoje države“ – rekla je Marija koja u narednih godinu ili dvije najavljuje još jednu samostalnu izložbu.
Njene radove možete pogledati na Facebook profilima Marija Vučić, Marija Vučić-Art Page  kao i na Instagram profilu @marija.v

Ovo je samo jedna pozitivna priča koju ZEDA u rubrici #Blog predstavlja javnosti i širi pozitivne vibracije, priče koje drugima mogu biti primjer i stimulans da nešto i sami pokušaju i već sutra hobi pretvore u posa. Sljedećeg ponedjeljka predstavljamo vam novu priču o mladim ljudima u našoj zemlji koji svojim talentom, idejom, trudom, kreativnošću i idejom, mijenjaju svoj svijet i uzimaju svoj život u svoje ruke.

Back To Top
X