kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MARIJA MIHAJLOVIĆ – STUDENTICA KOJA VOLI EKSPERIMENTISATI RAZLIČITIM KREATIVNIM TEHNIKAMA/MARIAART

Kada ste student, brojni su načini da zaradite džeparac ili pak dopunite studentski budžet. Oni koji su kreativni, vrlo brzo se snađu i dodatno zarađuju zahvaljujući svojim talentima ili vještinama. ZEDA je u rubrici #Blog od 2013. godine do sada, predstavila više od 900 priča o mladima i njihovim idejama, biznisima, hobijima, honorarnim poslovima, uspjesima, težnjama, nagradama, planovima. Mnogo sličnih, a toliko različitih priča koje je vrijedilo napisati, ispričati, ispromovisati i podržati prezentovano je u rubrici #Blog na stranici Agencije ZEDA. To je jedina rubrika u cijeloj BiH koja već sedam godina, svakog ponedjeljka predstavlja po jednu novu životno-poslovnu priču mladih.

Danas predstavljamo Mariju Mihajlović (22) iz Banjaluke, studenticu treće godine na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci, koja se bavi kreativnim radom četiri godne i kako kaže voli ekspetimentisati pa crta na staklu, radi dekupaž, izrađuje nakit od fimo mase i glinamola, a od nedavno je počela izrađivati obilježivače za knjige od glinamola, kartona ali i kesica za čaj.
-„Još od malena sam crtala likove iz crtanih filmova, pravila svoje stripove i slično. Prije četiri godine s tetkom sam otišla na svoju prvu radionicu za dekupaž i tamo naučila tu tehniku. Nakon toga sam počela dosta da eksperimentišem, prvo kroz dekupaž, zatim glinamol i fimo masu, pa su na red došli i obilježivači za knjige koji su mi omiljeni za rad i oni su me definitivno izdvojili od ostalih kreativaca“ – otkrila je Marija koja svoje radove promoviše putem Facebook stranice Mariart  i Instagram stranice @_.mariart._ 
-„Ovo je moj hobi i dopuna studentskog budžeta i nešto što me opušta. Ljudi često pitaju gdje mogu da pogledaju radove uživo, da li postoji neka trgovina, pa želim napomenuti da se često organizuju sajmovi kreativaca u Banjaluci na kojima često i sama izlažem svoje radove. Na svojim stranicama uvijek objavim kada izlažem i koliko dugo na takvim sajmovima pa je to prilika da se moji radovi vide i uživo. Imam želju u budućnosti da budem učesnik sajmova u Sarajevu i Beogradu, ako bude došlo do toga svakako ću objaviti na Instagram i Facebook priči“ – rekla je Marija.
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić 

Back To Top
X