kalendar

Uskoro nas očekuju novi događaji

skip to Main Content

MARA BARIŠIĆ:“ŽELITE LI NEKOME NEŠTO ČESTITATI?:)“

ZEDA u rubrici #Blog predstavlja sve one čije priče treba ispričati, one koji se imaju čime pohvaliti, nešto pokazati, one koji su u nečemu dobri ili izvrsni, one koji su pokrenuli ili osvojili nešto, one koji su se usudili pokušati nešto zanimljivo, one koji su hobi pretvorili u posao, one koji su se prekvalifikovali, one koji nisu čekali nego su pokušali, one koji….Mnogo različitih životno-poslovnih priča smo predstavili, podržali brojne ideje, hobije, biznise, pomogli u promociji, umrežavanju, novim partnerstvima…
Upravo ovo je jedna od takvih priča. Ovo je priča o Mari Barišić (58) iz Odžaka koja je ekonomski i obućarski tehničar po struci, a radila je kao obućarski tehničar do prošle godine. Danas je Mara javnosti poznata kao neko ko izrađuje unikatne čestitke za različite prigode.
-„Mišljenja sam da se svi rodimo sa nekim talentima, ali potrebno je da se puno uslova posloži da bi se čovjek ozbiljnije bavio onim što voli i što ga ispunjava. Ja tek u ovim godinama imam priliku da svoje vrijeme iskoristim za kreativni rad i jako sam zadovoljna zbog toga. Nekoliko godina unazad, izrađivala sam čestitke ali samo za svoje potrebe, (za rođendane, svadbe, rođenja djece, nove godine i ostale prigode u životu), a onda se to dopalo prijateljima pa su počeli naručivati, a ja jednu po jednu fotografisati i objavljivati na svom Facebook profilu Mara Barišić Knežević “-otkrila je Mara koja uskoro planira otvoriti Facebook i Instagram stranicu za promociju svojih radova.
Mara izrađuje čestitke za različite prigode i po želji klijenta. Koristi raznovrsne kvalitetne papire u svim bojama, kartone, ukrasne trakice, brojeve, cirkone i slične dodatke koji svaku čestitku čine jedinstvenom.
-„Najljepša hvala Agenciji ZEDA na mogućnosti da predstavim svoj rad, posebno u današnje vrijeme kad kreativnost nije ni cijenjena ni vrednovana koliko bi trebala biti. Ali, i pored toga ne smijemo odustajati od svojih snova i sitnica koje nas čine sretnijima i ispunjenijima“ – rekla je Mara.
Trebate li nekome nešto čestitati?
Želite da to bude posebno?
Znate kome ćete se obratiti! 😊
Radujemo se i vašim pričama pa ako imate zanimljivu priču o svom talentu, hobiju, pretvaranju hobija u posao, ako ste kreativni, ako ste pokrenuli posao, ako imate neobičnu priču o pronalasku posla, ako ste postigli neki uspjeh kojim se želite pohvaliti i koji bi sutra nekome mogao biti ideja, vjetar u leđa, podsticaj za razmišljanje da se i sam okuša u nečemu sličnom, javite nam se jer mi širimo dobre vibracije i pišemo priče koje treba čuti. Javite se na ajna@zeda.ba ili na Facebook profil Ajna Hodžić

Back To Top
X